Közönség nélküli Énekes madár a Zenthe Ferenc Színházban

A társulat bízik a jövőben, abban, hogy hamarosan igazi premieren, közönség előtt is felléphetnek.

Magyar Nemzet
2021. 02. 06. 18:18
null
Máté Krisztián és Kaszás Gergő Fotó: Zenthe Ferenc Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház január 22-re, a magyar kultúra napjára tervezte Tamási Áron Énekes madár című darabjának premierjét. A járvány miatti szigorítások, sok más színházhoz hasonlóan, az ő szándékukat is ellehetetlenítette. Bár a bemutató elmaradt, a darab elkészült, és a minap megtartották a premiert, közönség nélkül, zárt falak között. A társulat bízik a jövőben, abban, hogy hamarosan igazi premieren, nézők előtt is felléphetnek.

Az előadást Bakos-Kiss Gábor rendező állította színpadra, a két vénlányt Bozó Andrea (Gondos Eszter) és Kökényessy Ági (Gondos Regina) alakítja, a nekik már egy évtized óta a szelet csapó vőlegényeket pedig Kaszás Gergő (Bakk Lukács) és Máté Krisztián (Préda Máté) kelti életre. A nővérek húgát, az éppen eladósorba serdülő Magdát Bocskai Virág játssza, a neki szívét ígérő legényt, Kömény Mókát pedig Kecskés Alexisz. A jólelkű papot Erdélyi Gábor, Móka anyját P. Kerner Edit alakítja, közreműködnek a Nógrád Táncegyüttes tagjai (Kovács József, Fancsik Panna, Szabó-Boros Anna és Vágvölgyi Zsófia). A különleges díszleteket és jelmezeket Pallós Nelli tervezte.

Bocskai Virág, Kecskés Alexisz, Bozó Andrea, Kökényessy Ági, Máté Krisztián, Kaszás Gergő
Fotó: Zenthe Ferenc Színház

A társulat bízik a jövőben, abban, hogy hamarosan igazi premieren, közönség előtt is felléphetnek. Mi azzal tudjuk a munkájukat segíteni, hogy hírt adunk róluk, és addig is, míg eljönnek a várva várt jobb idők, fogadják szeretettel az előadáson készült fotókat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.