Feke Pál: Nem volt kérdés, hogy segítsünk

„Nekünk, alkotóknak, színházi embereknek egy ilyen kezdeményezés hallatán egy pillanatig sem volt kérdés, hogy az ügy mellé álljunk” – nyilatkozta lapunknak Feke Pál Junior Prima és Artisjus-díjas színész-énekes, akit az István, a király jótékonysági koncerttel kapcsolatban kérdeztünk.

Zana Diána
2021. 04. 20. 20:15
null
Feke Pál Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban jelentette be Áder János köztársasági elnök, hogy feleségével, Herczegh Anitával alapítványt hoznak létre a koronavírus-járvány idején árván maradt gyermekek megsegítése céljából. Szinte rögtön a kezdeményezés mellé állt Szörényi Levente, Bródy János és Feke Pál, akik közös jótékonysági koncerttel támogatják a hadiárvák patrónusáról, Regőczi István katolikus papról elnevezett alapítványt.

Feke Pál az István, a király címszerepében
Fotó: Crescendo Music Management/Koncz Márton

A legendás rockopera, az István, a király monumentális koncertváltozata Feke Pál és társulata előadásában kerül színpadra szeptember 28-án a Papp László Budapest Sportarénában. A jegybevétel ötven százaléka Áder János alapítványán keresztül a Covid miatt árván maradt gyermekekhez kerül.

Jelenet a rockopera koncertváltozatából Feke Pál és társulata előadásában
Fotó: Crescendo Music Management/Koncz Márton

Az est különlegessége, hogy a szakma legjobb zenészei és sztárelőadói mellett fellép a két legenda, Szörényi Levente és Bródy János is.

Mindketten az eredeti műben elhangzó dalaikat fogják énekelni. Az újabb generációknak mindig megtiszteltetés olyan ikonokkal együtt szerepelni, mint a Szörényi-Bródy szerzőpáros – tudtuk meg az István király szerepében színpadra álló Feke Páltól, aki szerint

a jelenlegi helyzet arra tanít mindannyiunkat, hogy az összetartást erősítsük.

Saját bevallása szerint nem csupán alkotóként, hanem édesapaként is mélyen megérintette a hír, hogy mára több mint hatszáz gyermek vesztette el a szüleit a pandémia következtében. Mint mondja, a társulat egyetlen tagja számára sem volt kérdés a segítségnyújtásban való részvétel.

Szomor György Torda szerepében
Fotó: Crescendo Music Management/Koncz Márton

Jegyünket a Tex.hu oldalon vásárolhatjuk meg. Ne feledjük, minden megváltott belépő árának felével a koronavírus-járvány következtében szülők nélkül maradt gyermekeket támogatjuk!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.