Vidnyánszky Attila beszél Törőcsik Mariról + videó

– Az egyetlen világhírű magyar színészünk hagyott itt bennünket – fogalmazott a Nemzeti Színház vezérigazgatója, a művésznőre emlékezve, s elmondta: tankönyvet lehetne írni arról, ahogy dolgozott. – Kettős folyamat zajlott le benne, amikor egy-egy szerepére készült: egyszerre azonosult a figurával, miközben saját magára formálta a figurát. Ezért volt döbbenetes igazsága a színpadon. Megmagyarázhatatlan módon úgy játszott végig előadásokat, hogy a kulisszák mögötti takarásban már tartani kellett, ám amint belépett a színpadra, húsz évet fiatalodott – árulta el Vidnyánszky Attila.

2021. 04. 16. 20:30
null
Fotó:Teknős Miklós Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

[video width="640" height="480" mp4="https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2021/04/8593204VidnyanszkyAttilaTorocsikMarirol.mp4" preload="auto"][/video]

A művésznő nekrológja itt olvasható.

A megemlékezésről összeállított képgaléria itt tekinthető meg.

A Nemzeti Színház búcsúzása itt található.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.