Karibi zenei köntösbe öltöztetett magyar dalok

Óvónők unszolására kezdett a Pannonia Allstars Ska Orchestra gyermekdalokat írni és áthangszerelni, majd a kezdeti ötletből koncertek, mostanra pedig egy teljes nagylemez született. A zenekar PASO Kids néven gyereknapon hozta ki a Karibi gyerekbuli című albumát, amin olyan klasszikusok átirata szerepel, mint a Sej-haj, denevér, a Kárókatona és a Nandu.

Magyar Nemzet
2021. 05. 30. 17:05
null
Pannonia Allstars Ska Orchestra Fotó: Pannonia Allstars Ska Orchestra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lemez keletkezésének az az előzménye, hogy a zenekar gitárosa Újpestre, a Királykerti Óvodába járatta a gyermekét, ahol az óvó nénik PASO-rajongók. Az ők nyomásukra tartott az együttes egy gyerekdalokból álló, nagy sikerű villámkoncertet a kicsiknek. A minibuli híre kiszivárgott, és a MÜPA tudomására jutott, így 2017 decemberében koncertet is rendeztek, amelyet újabb felkérések követtek a többi között a Gyerekszigeten, a Pöttömkertben (Budapest Park) és a MÜPA későbbi gyereknapján. Felmerült az igény a gyerekek (és a szülők) részéről, hogy otthon is hallgathatók legyenek a dalok, de erre a PASO elfoglaltsága miatt eddig nem jutott idő, most viszont a koncert nélküli hosszabb időszakot kihasználva sikerült rögzíteni az anyagot. Ennek eredményeként a gyereknaptól tehát elérhető az online felületeken a PASO Kids – Karibi gyerekbuli című albuma.

– Az album karibi zenei köntösbe öltöztet klasszikus magyar műdalokat, Kaláka-slágereket, magyar szöveggel vértez fel jamaicai folk számokat, illetve felvonultat teljesen saját, a legkisebb korosztálynak szóló szerzeményeket is – mondta el KRSa, a zenekar énekese.

A lemez borítója Lossonczy Bazsó munkája
Fotó: Pannonia Allstars Ska Orchestra

A lemezt a jamaicai műfajok szerelmeseinek és azon szülőknek ajánlják, akik újszerű hangvételű gyerekdalokkal frissítenék fel a gyermekeik és az egész család által hallgatott repertoárt.

A lemez dalai: 1. Utánozó majom 2. Sej-haj, denevér (Száraz tónak nedves partján) 3. Nyami 4. Elefánt 5. A medve megfázott 6. Kárókatona 7. Nandu 8. Elefánt dub. Az album elérhető az összes online platformon ITT.

Az élő gyerekbuli egyelőre még várat magára, ugyanakkor normál koncertprogramjával június 10-én színpadra áll a PASO Budapesten, a Barba Negra Trackben.

Ízelítőnek hallgassák meg a Nyami című számot, amelyhez egy kis animációt is készített a lemezborítót is rajzoló Lossonczy Bazsó!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ELflgeVyXps[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.