A Kék rókával lendül turnéba a Déryné Társulat

Egy szenvedélyektől fűtött vadonatúj produkcióval, a Kék rókával indul turnéra június 4-én a Déryné Társulat. A János vitéz és a Déryné Program zászlóshajójaként is emlegetett Déryné ifjasszony című előadások után egy újabb Herczeg Ferenc-színművel gazdagodott a repertoár.

Magyar Nemzet
2021. 06. 02. 16:30
null
Jelenet a Kék rókából Fotó: Érdi Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több mint száz előadást magában foglaló 2021-es turné első állomása Sitke lesz, júniusban tizenöt, valamint a teljes nyári szezonban harminckét településre látogatnak el és ajándékozzák meg a közönséget színvonalas színházi élményekkel. A féléves kényszerpihenőt követően a Déryné Társulat is folytathatja misszióját, újra útnak indulnak, Sitke után júniusban Hedrehely, Sümeg, Rétság, Dunapataj, Halmaj, Panyola, Bonyhád, Mátészalka, Kisvárda, Budapest, Kisújszállás, Nádasd, Szarvas és Fehérgyarmat következik.

Kisvárda különösen fontos állomás lesz, hiszen a Déryné Program zászlóshajójának is tekintett, Vidnyánszky Attila által rendezett Déryné ifjasszony meghívást kapott a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljára mint nyitó előadás. A május 28-án bemutatott Kék róka című produkciót júniusban kilenc alkalommal játsszák majd. Herczeg Ferenc legsikeresebb színművét egy fiatal alkotó, Szabó Sebestyén László rendező álmodta újra. A szerelmi sokszöget megformáló történetet az egyes szereplők szemszögéből láttatja a nézővel, egyúttal egy érzelmi hullámvasútra ültetve őket.

„Több szenvedélyes szerelemnek történetét láttam, ez az, ami a leginkább foglalkoztatott benne, és a szövegben is az fogott meg, hogy ezeket a húsba vágó, eleven érzelmeket, amelyek itt mozognak, hogyan tudja elrejteni, illetve hogyan tudja megmutatni” – nyilatkozta Szabó Sebestyén László rendező az M5 híradónak. A társulat erre az évre még két premiert tervez, július 5-én mutatják be Tóth Ede: A falu rossza című darabját, Mészáros Tibor rendezésében, valamint Weöres Sándor művét, a Holdbeli csónakost állítják színpadra, amelynek december 10-én lesz a bemutatója.

A turné fontos részét képezik az Erzsébet-táborokban, a Kárpát-medence területéről érkező, hátrányos helyzetű gyermekeknek tartott előadások. Öt különböző produkciót összesen 24 alkalommal játszanak majd Zánkán és Fonyódligeten. Több mint tizenkétezer, 10–14 év közötti kiskamasz láthatja az előadásokat és ismerkedhet meg a színház élményével.

Júniusi menetrend

4., Sitke, Kék róka

5., Hedrehely, Kék róka

6., Sümeg, Kék róka

10. Rétság, János vitéz

11., Dunapataj, Kék róka

12., Halmaj, János vitéz

13., Panyola, János vitéz

16., Bonyhád, Kék róka

18., Mátészalka, Déryné ifjasszony

19., Kisvárda, Déryné ifjasszony

20., Bp., Klebelsberg KK., Kék róka

21., Kisújszállás, Kék róka

22., Nádasd, János vitéz

28., Szarvas, Kék róka

29., Fehérgyarmat, Kék róka

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.