„El a kezekkel a kultúránktól!” – Kiss Kata énekesnő az „LMBTQ-néptáncról”

„Provokálni akarnak minket, keresztény és normálisan gondolkodó embereket".

Magyar Nemzet
2021. 11. 10. 11:06
20210617 budapest kis kata zenekar havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss Kata énekesnő, a Kiss Kata Zenekar vezetője mély felháborodással fejtette ki véleményét az „LMBTQ-néptáncról”, amelyben kiforgatták a hagyományos nemi szerepeket és szexistának bélyegezték a magyar néphagyományt. Kata hegedülni Bartók Béla tanítványától, Barsi Ernő néprajzkutató-és zenepedagógustól tanult, és koncertjeiken sokszor bemutatnak néptáncot is.

Ha ilyen dolog történik, azt érzem, hogy provokálni akarnak minket, keresztény és normálisan gondolkodó embereket. Az első ilyen durva megnyilvánulás az volt, amikor a Szent Korona mögé tették a szivárványt és ez lett az LMBTQ felvonulás jelképe. Akkor is kiborultam, hogyan használhatják jelképként a legnagyobb értékünket, amely a magyarságot, a kereszténységet jelképezi. Nem tudom, hogy mit akarnak elérni. A mi produkciónkban is van néptánc és úgy gondolom, a magyarok hitéhez, hagyományaihoz nagyon szorosan kapcsolódik

 – mondta az énekesnő.

Amióta magyar ember létezik, táncol és énekel, és a saját szomorúságát, örömét, mindennapjait adja elő a népdalokon és a néptáncon keresztül. Amióta a világ a világ, a férfi férfi, a nő nő. A férfi volt a vezető és a nő az, akit vezettek. Hagyjanak békén! Ahogy a miniszterelnök úr mondta, hogy »El a kezekkel a gyermekektől!«, én azt mondom: El a kezekkel a kultúránktól!

 – szögezte le Kiss Kata. 

Borítókép: Kiss Kata énekesnő (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.