A háború és béke témaköre is bekerült a Nemzeti VERSeny felhívásába

A Kelet-Európában kialakult háborús konfliktus hatására a rendezők módosították a verseny tematikáját.

Magyar Nemzet
2022. 03. 01. 11:25
null
Fotó: Eori Szabo Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete 2022-ben hetedik alkalommal hirdette meg határokon átívelő, felmenő rendszerű versmondó és versklip versenyét, a Nemzeti VERSenyt, amely minden évben előtérbe helyezi az évfordulós költők életművét, valamint jelentős, meghatározó történelmi és irodalomtörténeti eseményekre is reflektál.

A Kelet-Európában kialakult háborús konfliktus, az Ukrajnában zajló események hatására a Nemzeti VERSeny rendezői módosították a verseny tematikáját. Amellett, hogy a 250 éve született Kisfaludy Sándor, 120 éve született Illyés Gyula, a születésének centenáriumához érkező Nemes Nagy Ágnes és a 90 éve született Jókai Anna valamelyikének életművéből szükséges egy verset választani a nevezőknek, a háború és béke témaköre is bekerült a Nemzeti VERSeny felhívásába.

A legjobb előadók 2022-ben is értékes díjakban részesülnek. Nevezési határidő: 2022. április 30. Aki többet szeretne tudni, a www.vers.hu/nemzetiverseny oldalon, a Nemzeti Színház honlapján és a Nemzeti VERSeny Facebook-oldalán tájékozódhat.

Borítókép: A 2020-as Nemzeti VERSeny zsűrije (Fotó: Eöri Szabó Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.