Csúcsalkotók aukciója: elindult a verseny Az év műtárgya 2022 címért

Elindult a Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 online aukció, melyen április 1-je és 30-a között több mint száz hazai képzőművész egy-egy alkotására lehet licitálni. Az Artotek.hu oldalon zajló aukció egyedülálló a hazai műtárgypiacon, a magyar alkotóművészet színe-javát képviselő alkotások ugyanis nem pusztán vásárlói licit tárgyát képezik, de egymással is rivalizálnak: az elkelt tételek közül a vásárlók és a Fine Art Hungary szakértői testületének szavazatai alapján dől el, hogy mely alkotás nyeri el Az év műtárgya 2022 címet.

Magyar Nemzet
2022. 04. 02. 9:30
null
Fotó: Fine Art Hungary - Az év műtárgya 2022
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az értéktartás és értéknövelés lehetőségei az értékvesztés világában – ezzel a mottóval indult április 1-jén a Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 online aukció. Az Artotek.hu portálon zajló árverésen csúcsalkotók csúcsalkotásai, több mint száz kortárs magyar műtárgy, festmények, fotók, grafikák, szobrok, plasztikák és NFT-animációk kerülnek kalapács alá.

Szurcsik József festőművész. Fotó: Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022

A Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 egyes tételei gondos, szakértői válogatás eredményeképpen kerültek az aukció darabjai közé. A  kínálat gerincét a tavaly létrejött Fine Art Hungary Top 100 művészkör adja, így az aukciós alkotások átfogó, sokszínű keresztmetszetet mutatnak napjaink magyar alkotóművészetéről.

Az idei év vendégművészei Olga Kondratska ukrán és Irina Drozd orosz festőművész.

Részvételük az idei Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 online aukción kiállás az alkotó ember és a művészi értékteremtés mellett.
 

Balogh Péter műgyűjtő. Fotó: Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022

Az online aukció a törökbálinti Gallery MAX-ben tartott ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét. Az eseményén Bacsek Júlia művészettörténész, a Fine Art Hungary programvezetője, Balogh Péter műgyűjtő, az Amadeus Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, műgyűjtő, Szurcsik József festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorhelyettese, valamint meghívott vendégek: művészek, művészetkedvelők és a sajtó képviselői vettek részt.  
 
 

 

A nyitóeseménynek otthont adó Gallery MAX egyben az aukció kiállítástereként is funkcionál, így az érdeklődők április 30-ig a törökbálinti Max City Bevásárlóközpontban a napjaink valóságáról alkotott, különlegesen változatos művészi ábrázolásokról szóló kiállításban gyönyörködhetnek.  
 

Fotó: Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022


A Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 aukció egyedülálló kezdeményezés a hazai műtárgypiacon. A lezárást követően az eladásra került műtárgyak közül a vásárlók és a Fine Art Hungary szakértői testületének szavazatai alapján kerül kiválasztásra a hazai topművészek csúcsalkotása, amely elnyeri a Az év műtárgya 2022 címet. 
 

Borítókép: Bacsek Júlia művészettörténész, a Fine Art Hungary programvezetője (Fotó: Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022) 

 

                                                                                                                                                                     

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.