időjárás 10°C Aurél 2023. október 5.
logo

Összetartozás napja a Klebelsberg-kastélyban

Magyar Nemzet
2022.06.03. 17:17 2022.06.03. 17:47
Összetartozás napja a Klebelsberg-kastélyban

Sokszínű programokkal várja az érdeklődőket a budapesti Klebelsberg-kastély szombaton és vasárnap, az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékezve.

Az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulója, a magyar nemzet összetartozásának ünnepe június 4-e. A nemzeti emléknapot a polgári kormány törvénybe iktatta, mely 2010-ben, a kilencvenedik évfordulóra hatályba is lépett. A nemzeti összetartozás napja alkalmából kétnapos programsorozattal várja a látogatókat a Klebelsberg-kastély.

Június 4-én szombat délelőtt 11 órától Lukácsy György esztéta vezeti A magyar kultúra helyzete napjainkban a határon túli területeken című kerekasztal-beszélgetést, melyre a határon túli színházi intézmények vezetői és főmunkatársai érkeznek Marosvásárhelyről, Zentáról, Pozsonyból és Beregszászról. 

16 óra 27 perckor a szervezők Trianoni megemlékezést tartanak a Szent Korona-dombnál, a Máriaremetei Kisboldogasszony-templom kertjében (Hozzunk magunkkal egy marék földet a dombra!).

A kárpátaljai magyarok iránt érzett szolidaritás jegyében szombaton 19 órától az érdeklődők részleteket láthatnak a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház és Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház Időfonal című előadásából, melyet Vidnyánszky Attila rendezett. 

Június 5-én a Kastélymesék a szabadban program keretében Szatmárnémetiből, Komáromból és Szabadkáról érkeznek bábelőadások, irodalmi programok, valamint koncertek is várják a családokat.

A programokról bővebben ITT tájékozódhatnak.

Borítókép: Jelenet az egyik bábelőadásból (Fotó: Klebelsberg-kastély)


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.