időjárás 1°C Mária 2023. december 8.
logo

Cziffra György-napokat tartottak Eszterházán

Magyar Nemzet
2022.07.24. 16:06 2022.07.24. 16:10
Cziffra György-napokat tartottak Eszterházán

Telt ház fogadta a Cziffra 100 napok első koncertjén az est két kivételes tehetségű fellépőjét, Miklósa Erikát és Balázs Jánost. A legendás páros ZongOpera című közös produkciójával érkezett a fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházába. Programjukat műfaji kötöttségek nélkül, áriákból, népszerű dalokból és virtuóz átiratokból, Verdi, Puccini, Strauss és Gershwin dallamaiból állították össze, melyet a közönség kitörő lelkesedéssel fogadott.

A Cziffra György zongoraművész tiszteletére megálmodott programsorozat következő koncertjén a mesterek után a fiatalok kerültek fókuszba, hiszen a Cziffra Fesztivál évek óta elkötelezett támogatója a jövő előadóművészeinek. Ezúttal Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész tanítványai és mentoráltjai mutatkoztak be szintén a Marionettszínházban. A szombat esti koncerten a három zongorista és egy klarinétos: Dankó Richárd (zongoraművész, zeneszerző), Ungár Cecília (zongoraművész), Sándor Norbert (klarinét), Hargitai Leila (zongoraművész) különböző formációkban álltak színpadra, egyebek mellett Dankó Richárd saját műveivel.

A csodálatos eszterházai helyszínen különleges élményt adott a Cziffra 100 koncert, amely ezúttal is nagy érdeklődés mellett valósulhatott meg és amelyet XIII. galántai Esterházy II. Antal herceg és Esterházy Szvetlána hercegné ismét megtisztelt jelenlétével.

A programsorozat ma este fergeteges hangulatú báresttel zárul a Hot Jazz Band, valamint Sárközy Lajos és zenekara jóvoltából.

Borítókép: Miklósa Erika és Balázs János telt házas koncertet adott (Forrás: fertődi Esterházy-kastély)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.