időjárás 11°C Helga 2023. október 3.
logo

Kálmán-gála a Budapesti Operettszínházban

Magyar Nemzet
2022.08.13. 10:00 2022.08.14. 14:51
Kálmán-gála a Budapesti Operettszínházban

A Te rongyos élet című operettgálával indítja a 2022/2023-as centenáriumi évadát a Budapesti Operettszínház szeptember ­10-én és 11-én, Homonnay Zsolt rendezésé­ben. A Kálmán-évforduló alkalmából a Marica grófnő, A bajadér, a Csárdáskirálynő és a Cirkuszhercegnő című operettek legismertebb dallamai is felcsendülnek. A szeptember 10-i műsor jótékony célt szolgál: bevételével az Együtt az Autis­tákért Alapítványt támogatja a teátrum.

Homonnay Zsolt, a Kálmán-gála rendezője a készülő előadás kapcsán kiemelte:

Kálmán Imrét kortársai az operett császárának nevezték, és így emlegetjük ma is. Ezen a csodálatos, muzsikákkal teli gálán bepillantást nyerhetünk a zeneszerző géniusz belső világába is. Megismerhetjük életének néhány meghatározó momentumát, és megfigyelhetjük, ahogy ezek az események és érzések dallamokká alakulnak. Tanúi lehetünk a folyamatnak, ahogy Kálmán Imre muzsikától zengő, gyönyörű saját világát a XX. század történelmi viharai közepette egy egyre mélyülő szakadék elválasztja a körülötte zajló valódi, kegyetlen élettől.

A készülő produkcióról Homonnay Zsolt elmondta, hogy Dézsy Szabó Gábor megformálásában a zeneszerző saját maga mesél majd hontalanná váló életéről, és a visszaemlékezés perceiben természetesen nem hiányozhat társaságából szeretett tacskó kutyája sem.

A gálán fellép Bojtos Luca, Bordás Barbara, Fischl Mónika, Kiss Diána, Lévai Enikő, Lukács Anita, Szendy Szilvi, Széles Flóra, Dénes Viktor, Dolhai Attila, Erdős Attila, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Langer Soma és Vadász Zsolt. 

Előadásukban egyebek mellett az Emlékszel még, a Szép város Kolozsvár és a Hej, cigány című dalok is elhangzanak.
A nagy érdeklődésnek köszönhetően a szep­tember 11-i előadásra már minden jegy elkelt, ám a szeptember 10-i, jótékony célt szolgáló műsorra még lehetőség van jegyet váltani a Budapesti Operettszínház honlapján, illetve a teátrum jegypénztárában.
A Budapesti Operettszínház társulata nagy hangsúlyt fektet arra, hogy támogassa a társadalom számára fontos kezdeményezéseket. Legutóbb június 26-án szervezett jótékonysági gálát, amelynek bevételével a Lelenc Kutyamentő Egyesületet támogatta.

A szeptember 10-én, 19 órai kezdettel megvalósuló Kálmán-gála bevételét az intézmény az Együtt az Autistákért Alapítvány támogatására ajánlja fel.

Borítókép: Operettgála a Budapesti Operettszínházban (Forrás: Jegy.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.