Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Farkaslakán emlékeztek a 125 éve született Tamási Áronra

Színházi előadással, díjátadóval emlékeztek a 125 éve született Tamási Áronra szülőfalujában, Farkaslakán – adta hírül a Hargita népe napilap.

Magyar Nemzet
2022. 09. 19. 21:00
Forrás: Ma7.sk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A székely–magyar író Vitéz lélek című drámáját a kovásznai Pokolsár egyesület előadásában láthatta a farkaslaki közönség. Vasárnap Elek Tibor irodalomtörténész, a Bárka folyóirat főszerkesztője, a Gyulai Várszínház igazgatója vehette át a Tamási Áron-díjat, melyet a budapesti Tamási Áron Közhasznú Alapítvány ítél oda több mint harminc éve a magyar kulturális élet kiválóságainak. A Virrasztás Tamási Áron Pedagógiai-díjat idén Ozsváth Imolának, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium magyartanárának ítélték oda.

Az író szülőházánál mondott ünnepi beszédében Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára elmondta: a Tamási Áron-emlékév részeként Kanadától Svédországon át Olaszországig, Szlovákiától Szerbiáig, Bécstől Farkaslakáig volt téma az író életének és műveinek üzenete a mai kor számára. 

A rendezvények során megmutatkozott a magyarság összetartozása, amit az író is egész életében hirdetett. Hozzátette: Magyarország kormánya is azon dolgozik, hogy ezt az összetartozást magától értetődővé tegye.

Hadnagy Jolán, a farkaslaki Tamási Áron Művelődési Egyesület elnöke azt hangoztatta, hogy hála és köszönet jár Istennek azért, hogy megajándékozta a farkaslaki közösséget és a magyar nemzetet Tamási Áronnal, aki példát mutatott hitben, élet- és nemzetszeretetben, konok kitartásban és vidámságban egyaránt.

Borítókép: Tamás Áron székely–magyar író (Forrás: Ma7.sk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.