Részvételével mindenki segíthet

A Regőczi Alapítvány októberi jótékonysági aukciójának tételeit felvonultató kiállítás nyílt csütörtökön a fővárosi Nagyházi Galériában. A nagyközönség számára péntektől látható tárlatot Áder János volt köztársasági elnök nyitotta meg.

Magyar Nemzet
2022. 09. 23. 15:23
ÁDER János; HERCZEGH Anita
Megnyílt a Regőczi Alapítvány jótékonysági aukciójának kiállítása Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiállításon az érdeklődők tíz napon át szemlélhetik meg az Áder János és felesége, Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumának elnöke által felajánlott több mint 220 tételt. 
Az árverésen olyan tárgyak kerülnek kalapács alá, amelyeket Áder János és felesége külföldi útjaikon, magyarországi találkozóikon, látogatásaikon kaptak az elmúlt tíz évben. A befolyt összeget az árván maradt gyerekek támogatására fordítják. Az elnöki pár Magyarországon kapott ajándékai mellett érkeztek tárgyak egyebek mellett Kuvaitból, Új-Zélandról, az Egyesült Államokból, Albániából, Lengyelországból, Olaszországból, Vietnamból, Törökországból, Indonéziából és Mianmarból is. 
Áder János a megnyitón elmondta, hogy a szervezők tapasztalata alapján és biztatására a kikiáltási árakat jóval a tételek tényleges értéke alatt állapították meg.  

Így ha valaki licitál, jó vásárt csinálhat

– fogalmazott a volt államfő.
 

A tételek közül a legmagasabb kikiáltási árról, 160 ezer forintról egy Katarból való, arany ötvözetű, két tenyésztett gyönggyel díszített kitűző indul, míg egy koreai, 24 karátos arannyal futtatott, faragott jadedíszítésekkel ellátott koronamásolat 38 ezer forinttól kelhet el. A tételek összkikiáltási ára 4,709 millió forint. Az induló árakat a reális piaci érték alatt, ötezer és 160 ezer forint között határozták meg, hogy minél több licit érkezzen.

ÁDER János; HERCZEGH Anita
Érdeklődők a Regőczi Alapítvány októberi jótékonysági aukciójának tételeit felvonultató kiállítás megnyitóján Fotó: Bruzák Noémi


A volt államfő emlékeztetett: az volt a szándékuk a Regőczi Alapítvány létrehozásával, hogy segítsenek a koronavírus-járvány következtében árván maradt gyerekeken. Hozzátette: mindaddig támogatni szeretnék őket, amíg szakmát vagy diplomát nem szereznek. 

Hogy ez a szándék teljesüljön, ahhoz bőkezű, nagylelkű támogatókra van szükség, amit az elmúlt két esztendőben megkaptunk, vállalásunkat tudtuk teljesíteni. Igaz, az érintett gyermekek száma a kezdeti mintegy ötszázról napjainkra sajnos több mint 1300-ra nőtt. Tehát egyre több gyermeket kell támogatnunk a jövőben, és a jövőbeni támogatásukhoz hozzájárul, ha megvásárolják a most kiállított tárgyakat

– fejtette ki a volt köztársasági elnök.
Az aukciós katalógus megtekinthető a Nagyházi Galéria honlapján, a jótékonysági árverés élőben követhető lesz a galéria Facebook-oldalán.
Az árverést október 5-én rendezik.

Bortókép: Áder János volt köztársasági elnök beszédet mond a Regőczi Alapítvány októberi jótékonysági aukciójának tételeit felvonultató kiállítás megnyitóján (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.