időjárás 1°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Prima Díjjal tüntették ki Keller Andrást

Forrás: SAJTÓKÖZLEMÉNY
2022.10.04. 20:04 2022.10.05. 01:49
Prima Díjjal tüntették ki Keller Andrást

A magyar és a nemzetközi kulturális élet kiemelkedő szereplője Prima Díjasként a decemberben kihirdetendő Prima Primissima díj jelöltjévé vált.

A Prima Primissima évről évre példaképként állítja a társadalom elé azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára.

Keller András így nyilatkozott:

A zene együttműködésre, elfogadásra, kitartásra, becsületre, rengeteg alapvető emberi értékre, érzelmi gazdagságra nevel. Nehezen megfogható, hogy a zenével mit adhatunk az embereknek, hiszen vannak ennél sokkal kézzelfoghatóbb segítő foglalkozások. Mégis, az emberi testnek lelki táplálékra is szüksége van.

Ahogy Kodály Zoltán ezt gyönyörűen megfogalmazta: „A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal.” A klasszikus zene építi az ember szellemét, ezáltal gazdaggá teszi az életét. Célom, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy ha érzelmileg intelligensebbé tudjuk tenni az elkövetkező nemzedéket, akkor megalapozhatjuk az ország jövőjét.

A díjazottak december 2-án vehetik át elismeréseiket a Müpában, a kategóriájuk legjobbjainak a kuratórium titkos szavazása alapján odaítélt Prima Primissima díjakkal együtt.

Borítókép: Keller András (Fotó: Emmer László)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.