Konferenciát rendeznek a kultúraközvetítés dimenzióiról

Ismét közös konferenciát szervez a Magyar Fesztiválszövetség és a PajtaKult csapata, ezúttal a Magyar Zene Házában november 17-én és 18-án. A rendezvény szelleméhez igazodva fókuszba kerülnek a zenei és a fesztiválpiac aktuális kérdései, illetve a Kárpát-medencei Kultúrpajták és Tündérkertek hálózata. A komplex programra az egész Kárpát-medencéből várnak fesztiválokat szervező és közösségi tereket működtető szakembereket éppúgy, mint nem szakmabeli érdeklődőket.

Magyar Nemzet
2022. 11. 15. 14:45
null
Forrás: HYPE-stáb
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A konferencia programja a kulturális diplomáciától a közösségépítésig, a pályázati lehetőségektől a forrásteremtésig számos aktuális témát felölel, az előadások mellett vezetett szakmai beszélgetések formájában is. 

A résztvevők megismerhetik a helyszín különlegességeit, például a Hangdómot vagy a Hangdimenziók című interaktív kiállítást.

Az eseményt a Magyar Fesztiválszövetség felkérésére Batta András zenetörténész, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatója nyitja meg csütörtökön reggel. A Kárpát-medencei Kultúrpajták és Tündérkertek hálózat megálmodói, művészek és neves kulturális szakemberek bemutatják a komplex projektet és annak elemeit, törekvéseit több panelben, számos perspektívából. A szimpóziumon lehetőség nyílik az elérhető pályázati források ismertetésére, valamint pályázati konzultációra az NKA munkatársaival és pályázatíró szakértővel.

A program külön figyelmet fordít a fesztiválpiac aktuális kérdéseire – szervezői, támogatói és művész oldalról egyaránt –, a kultúrdiplomácia lehetőségeire és kihívásaira, de szó lesz a kulturális terek építészeti koncepcióiról is.

Az esemény pénteki napján átadják – a Magyar Fesztiválszövetség Fesztiválminősítő programjában – a 2022-ben minősített fesztiválok okleveleit, valamint megtartják a szövetség tagozatainak párhuzamos műhelyprogramjait is. Emellett a média és a kommunikációs csatornák kerülnek fókuszba, valamint a kistelepülési kulturális piac kihívásairól is szó lesz.

A szervezők igyekeznek teret engedni olyan különleges eseményeknek is, mint az Együtt/Működünk – kártyajáték az értékalapú együttműködések fejlesztésére című workshop, ahol a résztvevők saját csapataik fejlesztésére tanulhatnak új technikákat.

A konferencián olyan neves szakemberek és ismert művészek szerepelnek az előadók között, mint Szarvas József Kossuth-díjas színművész, Lovasi András Kossuth-díjas zenész, Gőz László zenész, a BMC tulajdonosa, Hegyi Anita, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kulturális diplomáciai főosztályának vezetője, Liber Endre, a Halmos Béla-program kollégiumának vezetője, Sándor Cecília kulturális antropológus, a Kultúrpajta és Tündérkert hálózat szakmai vezetője, Horváth László, a PajtaKult kulturális igazgatója, Borsa Kata, a fesztiválszövetség elnöke és Mezei Dániel médiaszakember, az esemény házigazdája.

Kedvcsinálóként nézzék meg az eseményt beharangozó rövid videót:

A konferencia részletes programját a Facebook-eseménynél érhetik el.

Borítókép: Szakmai beszélgetés egy korábbi konferencián (Forrás: HYPE-stáb)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.