Szűcs Dóra filmje a mai Svenkben

Az almafa virága című film a magyar–vietnami együttműködésnek köszönhetően potenciálisan 130 millió nézőhöz jut el – mondja Káel Csba filmügyi biztos a Svenk mai adásában.

Magyar Nemzet
2023. 02. 11. 15:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az almai virága díszbemutatójára látogathatunk el a Svenk stábjával. A napjaink Budapestjén és a 70-es években, azaz két idősíkon játszódó történetet Szűcs Dóra írta és rendezte.
– A film ötlete még akkor merült fel, amikor 2016-ban kikerültem Vietnamba dokumentumfilmet forgatni. Ott megismerkedtem vietnamiakkal, nagyon megtetszett ez az ország, s bennem volt, hogy egyszer majd egy játékfilmet is szeretnék készíteni mint producer  – nyilatkozta György Lea, a film egyik producere.

Az almai virága az első magyar–-vietnami koprodukció. Fotó: Vertigo Media

Koltai-Nagy Balázs – aki Viktort, a férfi főszereplőt játssza – a szerepmegformálásról és a történetről is sokat elárul a nézőknek. Nari Nguyen – aki a női főszereplőt alakítja – pedig arról mesél, mit jelentett neki a szerep, s milyen nehézségei voltak. 

 

Ez egy fantasztikus találkozás, tulajdonképpen két kultúra – a vietnami és a magyar – találkozása

– hangsúlyozza Káel Csaba, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Svenk című műsorában, ami ma 22.50-től kezdődik a Hír TV-n. Hozzáteszi, hogy a koprodukciónak köszönhetően a film potenciálisan 130 millió emberhez jut el.

 

Borítókép: Az almafa virága – jelenetfotó (Fotó: Vertigo Media)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.