A szerelem Budapesten kezdődik

Két idősíkon fut Az almafa virága című film, amelynek legfontosabb színhelye Budapest, itt szövődik tiltott szerelem a hetvenes években az ide érkező fiatal vietnami lány és az egyetemen belé botló magyar fiú között. Sorsszerű találkozásuk szenvedélyes kapcsolattá alakul, amelynek következményei napjainkra is kihatnak. Az alkotást február 16-tól vetítik a hazai mozik.

Magyar Nemzet
2023. 01. 17. 20:30
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napjaink Budapestjén játszódó történetben egy fiatal vietnami lány a felnőtté válás küszöbén áll, ám nincs kibékülve azzal a jövővel, amelyet a családi hagyományok jelöltek ki számára. Magyarországra utazik, hogy kiderítse, mi történt annak idején a nagymamájával, amiről az asszony a mai napig nem hajlandó beszélni. A lány titkon reméli, hogy a családi rejtély megfejtése a saját bizonytalanságait is segít megoldani. A Duna-parton találkozik egy fiúval, aki viszont az első pillanattól biztos benne, hogy a lány élete szerelme.

Eközben a hetvenes évekbeli történetszálban egy vietnami diáklány és egy fiatalember, az évfolyam sármőre ütközik egymásba az Agrártudományi Egyetem folyosóján. Egyre komolyabbá váló kapcsolatukat azonban éberen figyeli a felügyelőtiszt: az ő feladata biztosítani, hogy a Vietnamból érkezett ösztöndíjasok még véletlenül se akarjanak Magyarországon maradni, hanem diplomásként hazatérve dolgozzanak az országukért.

Az összefonódó szerelmi történeteket követve Az almafa virága felidézi a hetvenes évek Budapestjének különleges hangulatát, és elrepít az akkori, illetve a mai Vietnamba is.

Az almafa virága a kultúrák találkozásáról, a határok nélküli szerelemről mesél. Azokról a tiszta, őszinte érzelmekről, amelyek hegyeket képesek megmozgatni és beteljesítik a sors akaratát. Valós alapokon nyugvó, eredeti történetet vittünk vászonra azzal a reménnyel, hogy pozitív élményekkel, boldog pillanatokkal ajándékozzuk meg a romantikára vágyó nézőket

– emelte ki  Szűcs Dóra rendező.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával elkészült alkotás főszereplői Nari Nguyen, Dzhuliya Lam, illetve Koltai-Nagy Balázs és Sütő András. 

Nari Nguyen születésétől kezdve Budapesten él, a mozinézők először a Drakulics elvtárs című filmben láthatták, 2011-ben az Európában élő vietnami lányok szépségkirálynőjének választották. A férfi főszereplő a friss Junior Prima-díjas Koltai-Nagy Balázs, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művésze.

A forgatókönyvet Dang Thanh Binh és Szűcs Dóra írta, aki egyúttal a film rendezője is. A produceri feladatokat György Lea (Dunának, Mekongnak egy a hangja, Partizán szerelem, Magyar lapát) és Sípos Anna (Kakukkfióka és A narancs útlevél producere, a Külön falka gyártásvezetője) látta el, aki egyben a film gyártásvezetője is volt.

A Magyarországon és Vietnamban forgatott film operatőreként Csepeli Eszter (A kivégzés, Magyar bajusz) és Szilágyi Gábor (Ernelláék Farkaséknál, Veszélyes lehet a fagyi) vett részt a munkában. A zeneszerző Csengery Dániel, a látványtervező Szabó Edina, a jelmeztervező Szűcs Edit, a hangmérnök Varga Tamás, a vágó pedig Erdélyi Flóra volt.

Az almafa virága Valentin-napi meglepetésként előjátszásban február 14-től, premierként pedig február 16-tól látható a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

Tekintsék meg a film előzetesét:

Borítókép: Jelenet a filmből (Forrás: Az almafa virága Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.