Boros Misi lett a védnök

Sajtótájékoztatón mutatták be a Nemzeti tehetségprogram idei védnökét, és indította el a program 2023-as kampányát. A nemzetközi szinten is egyedülálló program védnöke idén Boros Misi zongoraművész. A sajtótájékoztatón Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára jelentette be, hogy idén 4,3 milliárd forintot fordítanak a Nemzeti tehetségprogramra.

Munkatársunktól
2023. 03. 02. 19:08
Nemzeti Tehetség Program Hornung Ágnes Boros Misi Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A program alapvető célja a tehetséges gyermekek, fiatalok segítése, tehetségük fejlesztése és széles körű támogatása. 

Kitűnni a tömegből, kiemelkedni és a legjobbnak lenni. Támogatásainknak köszönhetően a kiemelkedően tehetséges fiatalok az egyéni ösztöndíjak segítségével hozhatják ki magukból a maximumot. Aki ma Magyarországon tehetséges valamiben, a Nemzeti tehetségprogramnak köszönhetően valamilyen formában részesülhet támogatásban.

– olvashatjuk a közleményükben. 

Hornung Ágnes beszédében kiemelte, hogy a kormány hosszú ideje elkötelezett a tehetségek támogatása mellett, a Nemzeti tehetségprogram (NTP) 14 évvel ezelőtti indulása óta majdnem 19 ezer pályázatot támogattak mintegy 33 milliárd forintból, évente 300-350 ezer gyereket és fiatalt segítenek az óvodáskortól a felnőttkorig. A program különlegessége, hogy a jelentős költségvetési támogatás mellett az adófizetők egyszázalékos felajánlásai adják a keretösszeg alapját, a magyarok eddig több mint 17,5 milliárd forinttal támogatták a tehetséggondozást – ismertette az államtitkár. A jól megjegyezhető 1823-as technikai számon, amely Petőfi születési évének száma, lehet felajánlani az adó úgynevezett második egy százalékát. Az államtitkár kiemelte a közösségek tehetséggondozó szerepét és szakmai munkáját, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy a kiemelkedő fiatalok eredményeket érhessenek el. Elmondta, hogy idén az egyéni pályázatok mellett kiemelt figyelmet fordítanak az egyesületek, szervezetek és intézmények tehetségtámogató munkájára is. 

A tehetségek felkarolása közös nemzeti érdek és hosszú távú befektetés

 – hangsúlyozta Hornung Ágnes. 

Boros Misi Junior Prima díjas, a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete díjas zongoraművész elmondta, hogy nagy megtiszteltetés számára, hogy a Nemzeti tehetségprogram védnöke lehet, hiszen egy idős a programban részt vevő fiatal művészekkel, tudósokkal, sportolókkal. 

A tehetség önmagában nem elég, a munka, a kitartás és a lelkesedés mellett nagyon fontos a támogatói közeg is, amelyet a szülők, a tanárok és a mentorok mellett az NTP is tud biztosítani

 – emelte ki a zongoraművész. 

Borítókép: Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára és Boros Misi Junior Prima díjas, a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete díjas zongoraművész (Fotó: Bach Máté)


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.