Legendás előadók az égiek színpadán

Rendhagyó előadással emlékeznek a honi zenésztársadalom tagjai azokra a legendás előadókra, akik az utóbbi évtizedekben távoztak az élők sorából, és már az égiek színpadán zenélnek vagy énekelnek. Május 26-án az Erkel Színházban adnak nagyszabású és rendhagyó koncertet legnépszerűbb dalaik felidézésével. A technika segítségével együtt énekelhet Keresztes Ildikó Balázs Fecóval, de megjelenik Gallai Péter is egy duett erejéig. Kivetítő segítségével megemlékeznek azokról a zenészekről is, akik nem mikrofonon keresztül közvetítették gondolataikat, hanem hangszert hívtak segítségül.

Munkatársunktól
2023. 03. 06. 6:34
Keresztes Ildikó az égiek színpadán kjoncert egyik előúadója
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amíg a dalaik élnek, addig ők is köztünk maradnak

„Május 26–án emlékezzünk azokra a zenészekre, akik oly sok örömöt, érzést, élményt adtak számunkra. És van – e jobb, szebb megemlékezés, mint a dalaikon keresztül? Mert amíg a dalaik élnek, addig ők is köztünk maradnak” 

– írják felhívásukban a koncert szervezői. „A 100 Folk Celsius frontembere, Orbán Józsi március elsején lenne 75 éves, de e hónap 11-én lesz tíz éve, hogy Bódi László, alias Cipő, a Republic énekes-szövegírója is fájdalmasan korán itt hagyott bennünket. De nemcsak a szomorú kerek évfordulók figyelmeztetnek arra, hogy a magyar beat, pop és rock halhatatlan sztárjai életükben, de még haláluk után is mennyi örömöt, érzést, élményt adtak és adnak rajongóiknak” – fogalmaztak közleményükben.

Akikre emlékeznek

A teljesség igénye nélkül néhány izgalmasnak ígérkező produkció a teljes programkínálatból: Cipő és a Republic egyik legismertebb dalát, A 67-es útont Abaházi Csaba énekli, Balázs Fecó örökbecsű slágerét, a Hazafelét Varga Miklós adja elő, míg Kóbor János hangját az Ezüstesőben Keresztes Ildikó idézi meg. Akikre emlékeznek: Balázs Fecó, Benkő László, Bokor Tibor, Cipő, Cserháti Zsuzsa, Fekete Gyula Saxi Maxi, Flipper Öcsi, Gallai Péter, Jakab György, Kékes Zoltán Sziszi, Komár László, Kóbor János Mecky, Máté Péter, Mihály Tamás, Orbán József, Som Lajos, Somló Tamás, Torontáli István, Tunyogi Péter, Zámbó Jimmy.

Az emlékező énekesek, zenészek

Az emlékezők pedig Abaházi Csaba, Kalapács József, Keresztes Ildikó, Luigi, Nagy Szilárd, Ragány Misa, Sándor Évi,Takáts Tamás, Varga Miklós, Varga Viktor, Vastag Tamás, Veréb Tamás, Weisz Viktor, Zeffer András. Az est házigazdája Várkonyi Attila dj. Dominique lesz, kísér a Stúdió 11 ensemble. 

Varga Miklós így emlékszik Balázs Fecóra: – Már kissrác koromban, rajongóként nagyon sokat jártam Korál-koncertre. A jobbnál jobb nótákon kívül mindig kíváncsi voltam a Fecó arcára, mert ahogyan játszott a Hammond-orgonán, hosszú haja mindig beterítette az arcát, így csak nagyon ritkán bukkantak ki az arcvonásai. Később, „kollégaként” már sokszor találkoztunk. Az egyik legemlékezetesebb pillanat az volt, amikor együtt énekeltük el a Kossuth téren, egy nagygyűlésen, több százezer ember előtt a Reményhimnusz című dalt az én repertoáromból. 

Borítókép: Keresztes Ildikó idézi meg Kóbor János hangját az ezüst esőben. (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.