időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Nemzedékének zenésztársai is elbúcsúztak a legendától

Magyar Nemzet
2021.12.06. 18:00 2021.12.06. 18:00
Nemzedékének zenésztársai is elbúcsúztak a legendától

Nemzedékének zenésztársai is azonnal reagáltak Kóbor János halálhírére.

Nagy Feró egy Omega–LGT–Beatrice-turnén ismerte meg Kóbor Jánost, akinek nagy tisztelője volt. Az Origónak elmondta, hogy meg is van a régi, gyűrött omegás tagsági igazolványa.

– Nagyon jó embernek ismertem meg, hiányozni fog. Ha belegondolunk, nem volt összetűzése senkivel, jól kezelte ezt a világot. Ő ezt nagyon jól csinálta – hangsúlyozta az énekes.

Pataky Attila, az Edda énekese, frontembere az utóbbi tíz évben többször beszélgetett Kóbor Jánossal – nyilatkozta szintén az Origónak –, kedvelték, tisztelték egymást. Látta az 1970-es években már az Omegát, elvarázsolta a színpadi show-juk, és külföldi sikereik nekik is hitet adtak. 

– A színpadon ő nagyon jelen volt, de a magánéletben zárkózottabbnak tűnt. Sajnálom, hogy elment, nagy egyéniség volt, nagyon jó utat kívánunk neki. Nagyon-nagyon fog hiányozni a magyar rockzenéből – tette hozzá.

Földes László Hobo a közösségi oldalán búcsúzott a legendától. – Tulajdonképpen mindvégig, a hatvanas évek óta a legnépszerűbb magyar zenekar volt, talán az egyetlen amelyik a nyugati világban is sikereket ért el. Munkásságuk utánozhatatlan és meghatározó volt a magyar rockzenében – emelte ki Hobo, aki záró soraiban arról írt, hogy a veszteség felmérhetetlen. „Egy káprázatos előadó, zenei vezető és egy végtelenül közvetlen, tiszta lelkű, mindenkivel barátságos és segítőkész ember hagyott itt minket. Összeszorított szájjal, lesütött szemmel és dübörgő szívvel kívánom, hogy legyen neki könnyű a föld.”

Borítókép: Kóbor János (Metropol)

Meghalt Kóbor János

Mecky a Csillagok útján

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.