Az évad utolsó budapesti klubkoncertjére készül Dolhai Attila

A rendhagyó januári születésnapi bulija után április 16-án visszatér a Muzikum Klub színpadára Dolhai Attila, aki zenekarával ezúttal is legújabb albuma, a Genezis dalaival várja a rock szerelmeseit az évad utolsó budapesti klubkoncertjén.

Magyar Nemzet
2023. 04. 09. 16:00
null
Fotó: Varady Nikolett Peter Laszlo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az április 16-i, vasárnapi koncertről ezúttal sem hiányozhatnak a korábbi lemezek legismertebb számai, a Van, ami sikerül, a Nézőpont vagy a Rólad szóló zene, de olyan klasszikusok sem, mint a P. Box A zöld, a bíbor és a feketéje. A dalokban pedig megjelennek Dolhai kedvenc hardrock gitárhangzásai, miközben a Genezis mind tematikájában, mind zenei világát tekintve új irányt mutat a korábbi albumok stílusához képest.

dolhai attila
A Genezis album mellett régebbi Dolhai-dalok is felcsendülnek az április 16-ai koncerten (Fotó: Art&Lens)

Az énekes-dalszerző ugyanis már a főiskola évei alatt a rock felé fordult, barátaival zenekart is alapított Zsámbéki Zúzók néven. 1999-ben robbant be a köztudatba, amikor elénekelte a Karthago klasszikusát, az Apáink útjánt a Kifutó című tehetségkutatóban, ám végül mégsem a zenei karriert választotta. A Budapesti Operettszínház vezető színészeként vált ismertté, és az elmúlt húsz évben olyan előadások főszerepeiben láthatták őt a nézők, mint a Mozart!, a Rómeó és Júlia és a Csárdáskirálynő. Munkásságát többek között EMeRTon-díjjal és Jászai Mari-díjjal ismerték el, 2022-ben pedig érdemes művész címmel tüntették ki.

 

Miközben büszke operettszínházi sikereire, időről időre visszatér a dalszerzéshez is, 2006 óta jelentkezik rendszeresen önálló albumokkal. 2008-ban Az Egy szerelem története a Mahasz top 100-as listájának 10. helyéig jutott. 

Nyolcadik lemeze, a Genezis létrehozásában új zenésztársak segítették, Derzsi Zsolt gitáron, Köpöncei Dániel basszusgitáron, Nagy Zsolt Liszi a billentyűknél, Brandenburg Máté pedig a dobok mögül felel a hangzásért, illetve az áprilisi koncert sikeréért. Brandenburg Máté emellett alkotótársként és hangmérnökként is közreműködött a lemez elkészítésében.

 

Az április 16-i koncert 17 órakor kezdődik. További információ ITT érhető el.

 

Borítókép: Koncerten (Fotó: Art&Lens)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.