Kiderült, mi okozta Tina Turner halálát, a rock királynője öngyilkosságot is fontolgatott

Többször is gondolt arra, hogy eldobja magától az életét, erről ő maga számolt be.

Magyar Nemzet
Forrás: DailyMail2023. 05. 26. 12:54
null
FILES-ENTERTAINMENT-MUSIC-US-SWITZERLAND Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tina Turner 83 éves korában, a Zürich melletti Küsnachban halt meg. Veseátültetése után felvette a harcot a vastagbélrákkal is, és több mint négy évtizeden át magas vérnyomástól szenvedett. Képviselői megerősítették, hogy a rock királynője természetes halállal halt meg – írja a Daily Mail. „Vele a világ egy zenei legendát és példaképet veszít” – fogalmaztak akkor.

Életrajzi könyvében beszámolt arról is, hogy többször is gondolt arra, hogy eldobja magától az életét,  mielőtt férje, Erwin Bach felajánlotta neki a veséjét.

Az énekesnő fontolóra vette az aktív eutanázia, azaz az asszisztált, orvosi körülmények között végrehajtott öngyilkosság lehetőségét is. Egyébként nem ez volt az első alkalom, hogy ezen merengett. Korábban az előző férje, Ike Turner bántalmazásai és a sikerrel járó stressz miatt Turner valóban megpróbálta megölni magát, akkor ötven altatót vett be.

Az énekesnő két hónappal a halála előtt Instagramra is posztolt veseelégtelenségéről, akkor azt írta, 

„nagy veszélybe sodortam magam azzal, hogy nem voltam hajlandó szembenézni a valósággal, hogy napi, egész életen át tartó gyógyszeres terápiára van szükségem. Túl sokáig hittem azt, hogy a testem egy érinthetetlen és elpusztíthatatlan bástya”.

Tina Turner a vele készült egyik utolsó interjúban arról is beszélt, hogyan szeretné, hogy emlékezzenek rá az emberek, és felfedte, hogy milyen szuperképessége van. 

Borítókép: Tina Turner (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.