időjárás 23°C Medárd 2023. június 8.
logo

Tina Turner az utolsó interjújában elárulta, hogyan szeretné, ha emlékeznének rá

Magyar Nemzet
Forrás: The Guardian
2023.05.25. 18:10
Tina Turner az utolsó interjújában elárulta, hogyan szeretné, ha emlékeznének rá

Április 8-án jelent meg egy interjú a The Guardian címlapján a 83 évesen, szerdán elhunyt Tina Turnerrel. A szupersztár ebben többek között arról is beszélt, hogyan szeretné, ha emlékeznének rá, mi a legnagyobb félelme, vagy éppen arról, hogy milyen szuperképességet választana magának.

A tizenkétszeres Grammy-díjas énekesnő és színésznő Anna Mae Bullock néven jött a világra 1939. november 26-án a Tennessee állambeli Nutbush városkában. Tizennyolc évesen csatlakozott vokalistaként Ike Turner Kings of Rhythm elnevezésű együtteséhez, ahol hamarosan szólóénekessé lépett elő, és feleségül ment Ike Turnerhez 1960-ban. A Fool In Love című daluk felkerült a listákra, ettől kezdve Ike és Tina Turner Review néven járták Amerikát, majd a világot.

Kapcsolatuk azonban megromlott, a férfi drogfüggő lett, kizsákmányolta a nőt, csalta és ütötte-verte a feleségét, aki sokszor csak napszemüvegben, fájdalomcsillapítókkal teletömve tudott színpadra állni. Tina Turner a világ egyik legnépszerűbb és legsikeresebb énekesnője volt, aki több mint 200 millió lemezt adott el, és bekerült a Guinness-rekordok Könyvébe is, mert több koncertjegyet adott el, mint bármely más szólista a szórakoztatóipar addigi történetében. Korábban egyszer úgy fogalmazott:

„Az emberek azt hiszik, hogy az életem nehéz volt, de én úgy hiszem, ez egy csodálatos utazás volt. Minél idősebb leszel, annál inkább rájössz, hogy nem az számít, ami történt, hanem az, hogy hogyan kezelted.”

Egy, a The Guardiannek adott interjúban a kérdésre, hogy hogyan szeretné, ha emlékeznének rá, az alábbival reagált. 

„A rock'n'roll királynőjeként. Olyan nőként, aki megmutatta más nőknek, hogy a saját útjukon kell törekedni a sikerre.”

A kérdésre, hogy milyen szuperképességet választana magának, kis humorral azt mondta, valószínűleg az összes koncerten ezt kamatoztatta, amelyeket tizenöt centiméteres magassarkúban csinált végig. Voltak azonban komoly pontok is az interjúban. A kérdésre, hogy mi a legnagyobb félelme, úgy felelt:

„Soha nem akarok visszamenni [a múltba – a szerk.]. Egész életemen át annyi mindennel megharcoltam, hogy tovább kell mennem.”

Beszélt arról is, ami a leginkább elszomorítja, ez pedig nem más, mint, hogy túl korán veszítette el a hozzá közel álló embereket. Szintén kérdésre válaszolta azt, hogy nincs olyan dolog, amit nem szeret önmagán, vagy, amivel elégedetlen volna. 

„Semmi. A nőket arra kényszerítik, hogy nagyítóval vizsgálják magukat és kritikusak legyenek a megjelenésükkel. A férfiakat nem” – fűzte hozzá. 

Tina Turnert svájci otthonában érte a halál szerdán. 

Borítókép: Tina Turner (Fotó: AFP/Jim Watson)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.