A magyar szuperügynök sztorija

A Hír Televízió sorozatában ezúttal egy bűnügyi történet, Az oroszlán ugrani készül kapcsán beszélget a két műsorvezető, Zavaros Eszter, Csatári Bence, valamint vendégük, Szörényi Levente, Kossuth-díjas zeneszerző-énekes, és a filmszakértő, Dudás Viktor. Mondjuk inkább úgy, hogy egy meghiúsult bűntényről van itt szó, melyet Menő Fej, azaz a fiatal Bujtor István akadályozott meg az 1969-ben bemutatott krimi-vígjátékban. Na de mit is tartogat a film előtti múltidéző?

L. Fábián Anikó
2023. 07. 06. 10:00
Az oroszlán ugrani készül, Szörényi Levente
Fotó: Fotó: Hír tv
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Révész György rendező filmje ez alkalommal az ihlető történet, amely valójában egy 1968-ban forgatott akciófilm-vígjáték, pontosabban James Bond-paródia. A látványos alkotás közkedvelt művészekkel várta a nézőket, azaz például Bujtor Istvánnal, Madaras Józseffel, Dajka Margittal és Psota Irénnel is találkozhattak ebben a műben a filmrajongók, s akkor még a további hírességeket nem is soroltuk fel…

Az oroszlán ugrani készül, Szörényi Levente
 Szörényi Levente idézi fel huszonévesen megélt emlékeit Az oroszlán ugrani készül című filmről Fotó: Hír TV

 

A hangulatos beszélgetés során az akkori Jugoszláviában zajló forgatás mellett a cenzúra is szóba kerül, az 1960-as évek végének zenei kínálatával kapcsolatosan.  A film zenéjét ismerők ugyanis a Miért hagytuk hogy így legyen? című híres Illés–Bródy-dal kapcsán egyből tudhatják, hogy miért a legendás Illés együttes tagja, Szörényi Levente a vendég. A „magyar Lennon–McCartney-páros” egyik tagja, azaz Szörényi Levente a filmforgatás idején ismerkedett meg feleségével, Kovács Zsuzsa színművésznővel, s az erről szóló kis történetet a nézőkkel itt osztja meg az alkotó.

Természetesen szó esik az Illés zenekar karrierjéről, ikonikus nótákról, például a Hej, barátom című dalról és a hiányzó utolsó versszakról, a Vujicsics zenekarral közös dalokról, valamint a film beugró szerepeiben látható hírességekről is, így Koós János táncdalénekesről (a filmbeli Hepiről) vagy Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívóról (Pikóról).

Az oroszlán ugrani készül
Zavaros Eszter és Csatári Bence Fotó: Hír TV

Dudás Viktor filmszakértő is hozzáteszi a fentiekhez a műfajismereti kavalkádjelleget, a 60-as évek végének alkotásait is felemlegeti, és persze Psota Irén egyedi parókái sem maradhattak ki a beszélgetésből. E hét szombat este a Hír TV Szélesvásznú történelem című sorozatának aktuális adása ismét várja a nosztalgiázni vágyó, filmkedvelő televíziónézőket!

 

Borítókép: A Szélesvásznú történelem műsorvezetői Szörényi Leventét kérdezik Az oroszlán ugrani készül kapcsán (Fotó: Hír TV)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.