A tatai várban is sztrájkolnak a hollywoodi színészek

Helyi lapértesülés szerint amerikai produkciót forgatnak Tatán. A színészek munkabeszüntetése miatt változott a helyszíni lezárások időpontja.

Magyar Nemzet
Forrás: KEMMA2023. 07. 20. 10:45
null
Tata, 2013. augusztus 22. A vár épülete. MTVA Fotó: Váli Miklós Fotó: Váli Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb film készül a tatai várnál, a múzeumot sem lehet látogatni több napig. Már kedden elkezdték lezárni a területet és építeni a díszleteket, a területet sárga mellényes biztonsági őrök felügyelik.

Hogy milyen filmről van szó, nagy titok övezi. Még a vármúzeum dolgozóival is titoktartási szerződést írattak alá, egyébként még ők sem tudják, mi a produkció címe.

A tópartról is látható az a sírkert, amelyet a díszlettervezők álmodtak meg a vár udvarára.

 

Visszatér a Vaják?

A Komárom-Esztergom Vármegyei Hírportál úgy tudja, hogy egy újabb hollywoodi produkciót forgatnak a helyszínen. Korábban vettek itt fel jeleneteket a Vaják (Witcher) című sikersorozat első évadához, és egy épületet fel is robbantottak.

A hírek szerint már készül a sorozat negyedik évada. Sophie Holland, a sorozat szereplőválogatója májusban beszélt a munkálatok megkezdéséről:

Épp most kezdjük el forgatni a negyedik évadot Liam Hemsworth főszereplésével. Lesz egy kis kihagyás, majd rögtön az ötödik évaddal folytatjuk.

Így akár az sem zárható ki, hogy a Vaják főszereplői tértek vissza az első évad tatai helyszínére.

 

Sztrájkolnak a színészek

A forgatás alatt sem az udvart, sem a vármúzeumot nem lehet látogatni. A Kuny Domokos Múzeum szerdán közölte, hogy változik a lezárások ütemezése, mivel 

a tengerentúli filmstúdiókban meghirdetett színészsztrájk a tatai munkálatokat is érinti.

Július 21-én, pénteken a várudvar és a vármúzeum nyitva lesz. Szombaton a tatai vár és a várudvar is zárva tart. Vasárnap a vár és a vármúzeum reggel kilenc és délután öt óra között várja látogatóit.

Július 24-én, hétfőn a várat és a várudvart is lezárják. Kedden pedig a megszokott nyitva tartás szerint látogatható a múzeum – írja a Komárom-Esztergom Vármegyei Hírportál.

Borítókép: A tatai vár (Borítókép: MTVA/Váli Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.