Hollywoodi film készül a legnagyobb titokban a tatai várban?

Újabb filmet forgatnak a tatai várnál, a múzeumot sem lehet látogatni több napig – tudta meg a Komárom-Esztergom Vármegyei Hírportál.

Magyar Nemzet
Forrás: KEMMA2023. 07. 19. 12:55
-
Tata, 2019. szeptember 14. A Tatai vár mûemlék épülete az Öreg-tó partján. Luxemburgi Zsigmond király építtette 1397 és 1409 között. 1954. óta falai közt mûködik a Kuny Domokos Megyei Múzeum. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már kedden reggel elkezdték lezárni a területet és építeni a díszleteket a tatai várnál. Befutottak a felszereléseket szállító kamionok, a területet a sárga mellényes biztonsági őrök felügyelik.

A lap információi szerint azt, hogy milyen filmről van szó, nagy titok övezi. Még a vármúzeum dolgozóival is titoktartási szerződést írattak alá, egyébként még ők sem tudják, mi a produkció címe.

A múzeum szerdától péntekig és jövő hétfőn nem lesz látogatható a forgatás miatt. Hétvégén viszont nyitva lesznek.

Aki a tóparton jár, könnyen kiszúrhatja azt a sírkertet, amelyet a profi díszlettervezők álmodtak meg a vár udvarára. A lap munkatársának nem engedték meg a biztonsági őrök, hogy felvételeket készítsen a helyszínről, de annyit sikerült megtudnia, hogy egy amerikai producer utasítására kell ilyen szigorúnak lenniük. Ebből arra lehet következtetni, hogy 

egy újabb hollywoodi produkciónak ad otthont a vár.

Korábban vettek itt fel jeleneteket a Vaják (Witcher) című sikersorozat első évadához, és egy épületet fel is robbantottak. Úgy tudni, hogy már készül a sorozat negyedik évada. Sophie Holland, a sorozat szereplőválogatója májusban beszélt a munkálatok megkezdéséről:

Épp most kezdjük el forgatni a negyedik évadot Liam Hemsworth főszereplésével. Lesz egy kis kihagyás, majd rögtön az ötödik évaddal folytatjuk.

Így akár az sem lehetetlen, hogy a Vaják főszereplői tértek vissza az első évad tatai helyszínére – írja a lap.

Borítókép: A tatai vár (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.