Köteles Leander és zenekara elhozza a véres kardot

2023. augusztus 19-én lesz látható az István, a király 40. évfordulós jubileumi előadása a Papp László Budapest Sportarénában, melyben Köteles Leander alakítja majd Tordát, Koppány vezér táltosát.

Magyar Nemzet
Forrás: Hear Hungary Music2023. 07. 26. 16:30
Köteles Leander
Budapest, 2017. február 11. Köteles Leander, a Leander Kills metálegyüttes énekes-basszusgitárosa A Dal címû többrészes show-mûsor második elõdöntõjén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) Kunigunda utcai gyártóbázisának 1-es stúdiójában. A mûsor gyõztese képviseli majd Magyarországot a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Ukrajnában, Kijevben. MTVA Fotó: Zih Zsolt Fotó: Zih Zsolt Forrás: MTI/Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennek apropóján a rockoperából legendássá vált Torda-dal, a „Véres kardot hoztam” elkészült egy vadonatúj feldolgozásban Leander és zenekara, a Leander Kills által, mely már most meghallgatható egy dalszöveges videó formájában:

Az új verzió különlegessége, hogy a zenekaron kívül maguk a rajongók is hallhatók benne, hiszen egy közelmúltbeli koncert alkalmával ők skandálták fel a „Koppány! Koppány!” kiáltást a hangfelvételhez. Ezzel azonban még nem ért véget a rajongók közreműködése, hiszen a dalhoz videóklip is készül a Leander Kills következő három, saját szervezésű koncertjén, július 28-án Győrött (Bridge Garden), augusztus 4-én Pécsett (Káptalan Kert) és augusztus 12-én Budapesten (Barba Negra – Red Stage), ahol 

a véres kard fizikai valójában is meg fog jelenni a színpadon, melyet a zenekar külön ezekre az alkalmakra kovácsoltatott. A rajongók ezzel maguk is a mítosz részeseivé válhatnak, ha csatlakozva az előadáshoz, a népként hallatják hangjukat és magasba emelik kezüket a kamerák előtt.

A videóklip premierje és a dal digitális megjelenése a zenei streamingplatformokon várhatóan augusztus 18-án lesz.

A három koncertre a jegyekről itt érhetők el információk:

Július 28., Győr / Bridge Garden

Augusztus 4., Pécs / Káptalan Kert

Augusztus 12., Budapest / Barba Negra

Borítókép: Köteles Leander, a Leander Kills metálegyüttes énekes-basszusgitárosa A Dal című többrészes show-műsor második elődöntőjén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda útjai gyártóbázisának 1-es stúdiójában (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.