Ma este Rita Ora a SZIN színpadán

Már eleve jó hír, hogy a fesztiválszezont Rita Orával (is) zárhatjuk Szegeden, az meg csak hab a tortán, hogy az énekesnő olyan dologgal készül, amit hazai közönség még nem élhetett át élőben.

Magyar Nemzet
2023. 08. 26. 16:00
Fotó: Mike Coppola / Getty Images Hungary
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rita Oráról már sok mindent tudunk. A gyönyörű énekesnő az egykori Jugoszláviában, albán szülők gyermekeként látta meg a napvilágot, és alig volt egyéves, mikor a családja Londonba költözött. 

Rita Ora a SZIN-en (Fotó: szin.org)

Azt is tudjuk, hogy születési neve nem Ora, hanem Sahatciu. Az kevésbé ismert, hogy az eredeti neve jelentése „órakészítő”, a választott Ora pedig albánul „időt” jelent. A kis Rita már korán megismerkedett a színpad világával, imádott énekelni, tanárai pedig biztatták a szülőket, hogy az ifjú tehetséget ne hagyják elkallódni, és írassák be a Sylvia Young iskolába.

 Ide járt például Amy Winehouse, Emma Bunton a Spice Girlsből vagy a szintén koszovói albán származású Dua Lipa is.

Rita Ora debütáló albuma 2012-ben jelent meg, a kislemezei közül pedig három is a brit slágerlista élén landolt, így abban az évben ő jegyezte a legtöbb listavezető dalt a hazájában. 2018-ban jött ki második lemeze, erről négy dal is bekerült a brit top 10 közé, ezzel egy harmincéves rekordot döntött meg: ő lett a legtöbb top 10 dallal rendelkező brit női előadó a listán. 
Idén pedig bejelentette harmadik albumát, aminek felvezető dalát az elmúlt fél évben már csaknem hatmillióan nézték meg a videómegosztón. 

A Coca-Cola SZIN-re pedig érkezik majd az élő show, először Magyarországon az új dalokkal, ami igazi ajándék lesz a rajongóknak az idén 55 éves bulifolyamon.

Borítókép: Rita Ora ma este Szegeden lép fel (Fotó: Getty Images Hungary/Mike Coppola)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.