Rutkai Bori: Annyira dögös a zene, hogy a fiatalokat is megfogja

Nemrég jelent meg a Budapest Bár új albuma, a Tíz után, ma pedig Szegeden lép fel a zenekarral a 12 énekes közül öt. Rutkai Bori lapunknak arról beszélt, hogy mennyire szabad alkotómunka a Budapest Bárban zenélni.

Szilléry Éva
2023. 08. 23. 14:30
Rutkai Bori és a Budapest Bár
Forrás: budapestbar.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdetektől fogva tagja a Budapest Bárnak Rutkai Bori énekesnő, ahol részben feldolgozásokat, részben saját számokat adnak elő.

Rutkai bori kezdetektől  Budapest bárral
Rutkai Bori a kezdetektől énekel a Budapest Bárban (Forrás: Szabadtér.hu)

 
– Kicsit retrós, a saját daloktól mégis van egy folyamatos alkotói jellege az egésznek. Sok frontember van „összegyúrva” a zenekarban, aki beleviszi a saját karakterét és stílusát a produkcióba. Nemcsak sanzonparádé, hanem újragondolt cigányzene is ez.

– A muzsikusok hihetetlen energikusak és dögösek. Számomra mindig az a kérdés egy fiataloknak szóló fesztiválon, hogy van-e létjogosultsága annak, amit általában az érettebb vagy a korosabb közönségnek játszunk. 

Nagyon sodró és virtuóz a zene, tényleg változatos az előadás

– mondta.

A Nick Cave-daloktól kezdve a kultikussá lett filmzenéken át a magyar közkedvelt slágerek újragondolt előadásával, mint a Szívemben bomba van kezdetű örökzöld dal, a Budapest Bár megjelenése óta nagyon nagy népszerűségnek örvend. 
Több saját szám is került az új, kilencedik albumra, de nem ez volt az első lemez, amelyet saját számokkal gazdagítottak. Rutkai Bori Az égig érő mozgólépcsőt például a 4-es metróról írta, és ez már egy régebbi lemezen, a Budapest címűn jelent meg. Ez a szám is elhangzik ma Szegeden. 


Az énekesnő elmondta, azért jó Szegedre visszamenni, mert különleges hangulatú város, már-már tengerparti a mediterrán jellegével. 
Az együttest alapító Farkas Róbert a Magyar Nemzetnek elmondta, 

visszajáró művészek már Szegeden, nagyon jó közösséggel találkoznak évről évre, akik igazán szeretnek és tudnak szórakozni. 

A korábbi évekhez képest, amikor sátorban játszottak, most szabadtérre kerül a zenekar.

Ma este tíz órától a Budapest Bárral Kiss Tibi, Németh Juci, Rutkai Bori, Frenk és Szűcs Krisztián lesz a színpadon Szegeden.

Borítókép: A Budapest Bár zenekar (Forrás: Budapestbár.hu)

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.