Tizedszerre is Vertigo filmhét a fővárosban

Augusztus 24. és 30. között a fővárosi Art+ Cinemában idén is megtartják a Vertigo filmhetet. A programban összesen 18 alkotás szerepel, amelyek közül három az országos premier előtt látható majd. A kínálatot svéd és francia vígjátékok; svéd és norvég horrorfilmek; francia, angol és dán drámák; Oscar-díjas és Oscar-jelölt alkotások teszik ki.

Magyar Nemzet
2023. 08. 22. 7:30
Jelenet a Hawaii című filmből Fotó: Vertigo Média
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők tájékoztatása szerint a fővárosi Art+ Cinema moziban premier előtt lesz látható a legendás brit rendező, Ken Loach utolsó filmje, a The Old Oak – A mi kocsmánk, amely arról szól, miféle jövője lehet az utolsóként megmaradt vendéglátó egységnek egy északkeleti-angliai faluban, ahol – a bányák bezárása miatt – a környékbeliek elhagyják a vidéket. 

Jelenet Ken Loach The Old Oak – A mi kocsmánk című, premier előtt látható filmjéből Forrás: Vertigo Média

Szintén premier előtt vetítik a Julien Sandrel magyarul is megjelent bestselleréből készült családi drámát, A csodák könyvét, amely egy anyáról szól, aki végigjárja – teljesíti – kómában lévő fia kívánságlistáját, remélve, hogy ezzel visszakaphatja a gyerekét.

A programban szintén szerepel a Bérénice Bejo főszereplésével készült francia párkapcsolati vígjáték, a Hawaii. Ez megtörtént eseményeken alapul és arról szól, hogy egy baráti társaság elárulja egymásnak a legféltettebb titkait, abban a hitben, hogy eljött a világvége, ám amikor az elmarad, még egy hétig össze vannak zárva az egzotikus szigeten.

24-én, csütörtökön Francois Ozon-maratonnal nyit a filmhét. A programban előbb a világháborús romantikus dráma, a Frantz, majd az erotikus thriller Dupla szerető lesz látható. 18 órakor kezdődik a Minden rendben ment Sophie Marceau főszereplésével. A programot a Peter von Kant zárja.

Jelenet a premier előtt látható A csodák könyve című filmből. Forrás: Vertigo Média

28-án, hétfőn előbb a svéd Valaki a túloldalon című horror, majd a Menekülj! és a Rémálom című norvég horrorfilmek tekinthetők meg.

29-én, kedden előbb a Semmi című kultregényből készült azonos című thriller; majd az Oscar-díjas dán Még egy kört mindenkinek, valamint az Arany Pálma-díjas, többszörös Oscar-jelölt, svéd A szomorúság háromszöge lesz ismét látható.

30-án, szerdán a Szexfantáziák című pikáns francia komédia nyitja a programot. Ezután az Aline – A szerelem hangja című Céline Dion-életrajzi film kerül sorra.

A filmhéten vetített A szomorúság háromszöge című svéd film előzetese

A filmhétre a belépőjegyek egységesen 990 forintos, kedvezményes áron kaphatók, a premier előtti vetítésekre a jegyár 1990 forint.

Borítókép: Jelenet a 10. Vertigo filmhéten látható Hawaii című francia vígjátékból Forrás: Vertigo Média

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.