Fiatal magyar fotóművészek munkáiból nyílt kiállítás New Yorkban

A New York művészeti negyedeként is ismert SoHo szívében egy hétig látható a Photo Couture című magyar fotóművészeti kiállítás, a Nanushka márkaboltjában. Nyolc fiatal magyar fotós munkái mutatkoznak be, kapcsolódva a divat témájához.

Forrás: MTI2023. 09. 07. 9:30
New York, newyork (Fotó: Pixabay)
New York, newyork (Fotó: Pixabay)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárlat a New York-i divathéttel (New York Fashion Week) egy időben látható – mondta el az egyik szervező, a Liszt Intézet New York igazgatója. Palotai Csenge hangsúlyozta, hogy a tárlaton helyet kapott művészek közül többen már komoly nemzetközi sikert tudhatnak hátuk mögött, és reményét fejezte ki, hogy különleges látásmódjukat megismeri és megszereti a New York-i közönség is.

Ledényi Attila, a budapesti Art Market Budapest és Art Photo Budapest alapító-igazgatója, a tengerentúli kiállítás másik szervezője azt hangsúlyozta, hogy 

André Kertész, Robert Capa, Moholy-Nagy László, Brassai és más nagy hatású klasszikusok örökségének köszönhetően Magyarországnak különleges viszonya van a fotóművészettel, amit a feltörekvő művészgenerációk által képviselt alkotói látásmód is tapinthatóvá tesz, és ennek kiváló példája a Photo Couture kiállítás

A kiállított munkák a divatfotográfia és a fotóművészet határán mozognak. Ajkai Dávid, Albert Alianna, Barna Bálint, Bolla Vivienne, Donka Panna, Lábady István, Martin Wanda és Varga Marietta alkotásairól van szó.

A jövő szerdáig zajló New York-i divathét egyhetes eseménysorozata a divatszakma egyik meghatározó globális programja.

A Photo Couture tárlat az első, New York-i bemutatkozás után több helyen látható lesz majd. A magyar közönség október 19–22. között az Art Photo Budapesten, Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásárán, az Art Market Budapest kísérőrendezvényén tekintheti meg a nyolc magyar kortárs művész képeiből álló kiállítást.

Borítókép: New York, a divat egyik fővárosa (Fotó: Pixabay)

 

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.