Világsztárok búcsúznak Matthew Perrytől

Egykori kollégák és sztárok tisztelegtek Matthew Perry előtt, aki szombat este halt meg Los Angeles-i otthonában. Lapunk is beszámolt arról, hogy meghalt Matthew Perry, aki az 1990-es években a Jóbarátok című sorozattal, Chandler Bing szerepében vált híressé. A filmsztárra Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá. Az eddigi információk alapján nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot.

2023. 10. 29. 14:30
null
Los Angeles, 2023. október 29. 2015. április 28-án Los Angelesben készített kép Matthew Perry kanadai-amerikai színészrõl. Perry az 1990-es években a Jóbarátok címû tévésorozattal, Chandler Bing szerepében vált híressé. A Los Angeles Times és a TMZ.com jelentése szerint az 54 éves színészre Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá 2023. október 28-án. MTI/AP/Invision/Rich Fury Fotó: Rich Fury
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maggie Wheeler, aki Jóbarátok  című sorozatban Chandler barátnője, Janice szerepét játszotta, úgy fogalmazott, hogy Perry túl rövid élete során annyi embernek volt képes örömöt okozni, hogy ezáltal tovább fog élni mindenki emlékezetében.

Áldottnak érzem magam minden egyes közös kreatív pillanatunk miatt

– írta Instagram-oldalán.

Egy ilyen zseniális fiatal színész elvesztése megrázó

– írta Morgan Fairchild, aki ugyanebben a szitkomban Chandler anyját, Nora Binget alakította.

 

Wendell Pierce, aki Perry társa volt a Furcsa pár című sorozat remake-jében, ezt írta az X-en: „A fenébe. Matthew Perry két évig volt a főnököm, a kollégám és egy odaadó, kedves, vicces ember volt. Imádkozom, és remélem, hogy békében van.”

Selma Blair ugyancsak az Instagramon búcsúzott a Perrytől. Azt írtra: ő volt a „legrégebbi fiúbarátom”.

Feltétel nélkül szerettem őt. És ő engem. Összetörtem, összetört a szívem. Szép álmokat Matty. Édes álmokat

– írta Blair.

Mira Sorvino, aki Perryvel szerepelt a Párhuzamos életek című filmben, ezt írta az X-en: „Ó ne! Matthew Perry! Te édes, zaklatott lélek! Találj békét és boldogságot a mennyországban, mindenkit megnevettetve egyedülálló eszeddel!”

Matthew Perry könyve magyarul is megjelent

Egyedi módon búcsúzott az elhunyttól Paget Brewster színésző, aki Chandler barátnőjét, Kathyt alakította a Jóbarátok negyedik évadában. 

Kedves volt számomra a Jóbarátokban, és minden alkalommal, amikor láttam őt az elmúlt évtizedekben. Kérem, olvassák el a könyvét! Ez az ő öröksége

– írta az X-en. 

Az első csók...

Ugyancsak a könyvre hívta föl a figyelmet Piers Morgan brit műsorvezető, aki Perryt nagyszerű színésznek, de egy nagyon elgyötört fickónak nevezte. 

Önéletrajza a függőségtől sújtott életéről volt az egyik legerőteljesebb, legőszintébb és legleleplezőbb könyv, amit valaha olvastam

 – fogalmazott.

A tizenhatéves Perry is látható Meredith Salenger bejegyzésében

Előkerültek gyermekkori barátok is. Meredith Salenger, aki tinédzserként szerepelt Perryvel Az ifjú Don Juan című filmben, négy közös fotót osztott meg. „Matthew és én 16 éves korunk óta ismerjük egymást. Oh, ember. Nincsenek szavak. Nyugodj békében, édes Matthew Perry” – fogalmazott.
 

És persze özönlenek a hivatalos részvétnyilvánítások is. A Warner Bros Television Group, amely 1994-től 2004-ig a Jóbarátok sorozatot készítette, közleményben búcsúzott a sztártól: „Matthew hihetetlenül tehetséges színész volt, és kitörölhetetlen tagja a Warner Bros Television Group családnak. Komikus zsenialitásának hatása az egész világon érezhető volt, és öröksége sokak szívében tovább fog élni. Ez egy szívszorító nap, és szeretetünket küldjük a családjának, szeretteinek és minden odaadó rajongójának.”

Az NBC tévétérsaság, mely a Jóbarátok sorozatot közvetítette az USA-ban ilyen közleményt adott ki:

Oly sok örömet szerzett több száz millió embernek szerte a világon a tökéletes komikus időzítésével és fanyar szellemességgel. Öröksége számtalan nemzedéken keresztül élni fog.

Az X hivatalos Jóbarátok-oldalán a következőket írták: „Megdöbbenve értesültünk Matthew Perry haláláról. Igazi ajándék volt mindannyiunk számára. Szívünk együtt van a családjával, a szeretteivel és az összes rajongójával.”  

Matthew Perry utolsó Instagram-bejegyzésében a medencéjéből nézte a várost és remekül érezte magát:

Ó, jó érzéssel tölt el a körülötted kavargó meleg víz? Mattman vagyok

 – fogalmazott az Instagramra feltöltött kép mellett.

Matthew Perry kanadai–amerikai színész 54 éves volt.

Borítókép: Matthew Perry kanadai-amerikai színész 2015. április 28-án, Los Angelesben (MTI/AP/Invision/Rich Fury)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.