Tizenegy társulat mutatkozott be az Európai Színházi Unió Fesztiválján

A belgrádi Jugoszláv Drámai Színház Titus Andronicus című előadásával ért véget Kolozsváron az Európai Színházi Unió 20. Fesztiválja. A nemzetközi seregszemlét november 4. és 19. között tartották.

Forrás: Krónikaonline.ro2023. 11. 22. 10:00
 Európai Színházi Unió Fesztiválja
Fotó: Kolozsvári Állami Magyar Színház/Biró István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozó tizenhat napja alatt összesen tizenegy ország tizenegy társulatának előadását láthatta a közönség. A fesztiválon görög, cseh, romániai, magyar, luxemburgi, lengyel, szerbiai, portugál, szlovéniai, olasz, bulgáriai társulatok vettek részt.

Európai Színházi Unió Fesztiválja
A kolozsvári teátrumban zajlott a Európai Színházi Unió Fesztiválja. Forrás: Krónikaonline.ro

A stúdióelőadások közül szinte pillanatok alatt elfogytak a helyek a Luxemburgi Nemzeti Színház Tompa Gábor által rendezett A székek és a Frank Hoffmann rendezte A pestis című előadásokra, de a közönség körében nagy sikernek örvendtek a Kolozsvári Állami Magyar Színház saját repertoárján szereplő darabok is, a Rómeó és Júlia, a Démonok és az Édes Anna című előadások.

A nagyszínpadi darabok közül legtöbben a magyarországi Szolnoki Szigligeti Színház A fösvény című előadására voltak kíváncsiak Szabó Máté rendezésében, Mucsi Zoltán főszereplésével.

A kísérőprogramok – könyvbemutatók, beszélgetések, kiállítások – szintén számos érdeklődőt vonzottak a színházba.

 

Borítókép: A Kolozsvári Állami Magyar Színház épülete (Fotó: Kolozsvári Állami Magyar Színház/Biró István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.