Kolozsvár a rajzfilmek hétvégéjére készül

Olyan klasszikus, mint az 1981-es Vuk, vagy olyan népszerű alkotás, mint A kuflik és az Akármi is látható lesz a kolozsvári rajzfilmhétvégén. A belépés az esemény mindkét hétvégéjén díjtalan.

Forrás: MTI2023. 11. 08. 8:00
Kolozsvár, Vuk
Forrás: pinterest.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégi kikapcsolódást és közösségi élményt is biztosítani szeretnék a legkisebbek számára, ráadásul nagyobb mesekínálatból választhatnak. 

Kolozsvár, Vuk
A Vuk is látható lesz – Kolozsvár két hétvégén át várja a gyerekeket (Forrás: napimesek.hu)

A két nagy városnegyedben található mozik adnak otthont a rendezvénynek, 

november 11–12-én a Dacia moziban, míg november 18–19. között a Marasti moziban nézhetnek magyar meséket a gyerekek. 

 

Magyar rajzfilmeket - úgy kortársakat, mint nagy klasszikusokat – ritkán láthatunk moziban, így ez egy jó lehetőség mindenkinek 

– mondta az MTI kérdésére Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere, aki szerint hiánypótló rendezvényről van szó. A politikus úgy véli, teljesen más hangulata van otthon, digitális eszközön megnézni a gyerekekkel egy rajzfilmet, illetve mozivásznon látni.
A programot igyekeztek úgy összeállítani, hogy a gyerekek és felnőttek kedvencei is szerepeljenek benne, és olyan rajzfilmeket választani, amelyek nem találhatók meg a különböző streamingszolgáltatók kínálatában.
  

 A kortárs rajzfilmek között látható lesz az erdélyi Legendárium-sorozat, melynek eddig megjelent összes részét levetítik a kolozsvári magyar családoknak.

De látható lesz olyan klasszikus is, mint az 1981-es Vuk, vagy olyan népszerű alkotás, mint A kuflik és az Akármi. A belépés mindkét hétvégén díjtalan.

A második alkalommal megrendezett programsorozat szervezője a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kolozsvári szervezete, partnerei a Székelyföldi Legendárium, a Filmtett Distribution, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a kolozsvári polgármesteri hivatal.

 

Borítókép: Vuk illusztráció (Forrás: Pinterest.hu) 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.