Zsuráfszky Zoltán: Egyedülálló Vidnyánszky Attila szerepe a magyar színházi életben

Szükség van Vidnyánszky Attilára – jelentette ki a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője.

Forrás: Origo2023. 11. 13. 17:53
Zsuráfszky Zoltán szerint is szükség van Vidnyánszky Attilára.
Zsuráfszky Zoltán szerint is szükség van Vidnyánszky Attilára. Fotó: Kállai Márton Forrás: Szabad Föld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szerintem a miniszter úr nem fogadja el a lemondást, ugyanis Vidnyánszky Attila a magyar színházi élet kiemelkedő képviselője” – nyilatkozta az Origónak Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője, aki hozzátette, három darabjuk is fut a Nemzeti Színházban nagy sikerrel: az Egri csillagok, a Csíksomlyói passió és a Körhinta. 

Mint mondta, 

Vidnyánszky Attila olyan jeles képviselője a magyar színházi életnek, hogy elengedhetetlen – különösen ilyen viharos időkben. Maximálisan kiállunk, kiállok Vidnyánszky Attila mellett. Egyedülálló a magyar színházi életben betöltött szerepe, amit képvisel, pótolhatatlan.

Zsuráfszky kijelentette: a Nemzeti Színház olyan jelentős missziót hajt végre az elmúlt években, amióta Vidnyánszky vezeti, hogy véleménye szerint egy nemzedék sorsa múlik ezen. „Az előadások, a kaposvári műhely, az Olimpia, a MITEM, mindaz, amit Attila szervez, hogy kinyitotta a kapukat, odafigyel az ország és a Kárpát-medence színházi életére. Nem szabad engedni, hogy egy ilyen sajnálatos esemény miatt kivonuljon. Ez a darab 33-szor lement már, minden gond nélkül” – mondta, hozzátéve: Nagyon szeretné, ha sikerülne meggyőzni, hogy vonja vissza a lemondását. 

Mindenki él-hal Vidnyánszky Attiláért, és azért, amit ő képvisel. Maximálisan Vidnyánszky Attila mellett vagyok, és nem engedném el a kezét, szükség van a gondolataira, munkájára. Attila gondolatai pontosan egyeznek mindazokkal a szándékokkal, amit mi itt magyar művészek képviselünk. Szükség van Vidnyánszky Attilára

 – nyilatkozta az Origónak Zsuráfszky Zoltán.

Borítókép: Zsuráfszky Zoltán szerint szükség van Vidnyánszky Attilára (Fotó: Szabad Föld/Kállai Márton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.