Aukciós kavalkád az Art & Antique Streeten

Decemberben az aukciós kalapácsok zajától hangos a Falk Miksa utca, azaz az Art & Antique Street, ahol többek között a Bodó, a Nagyházi és a Pintér Galéria is téli aukcióval várja a műtárgyak iránt érdeklődőket. A SlowXmas programsorozathoz kapcsolódóan advent idején tematikus művészeti séták során is betekinthetnek a galériák életébe az érdeklődők, és persze vásárolhatnak is, akár a fa alá is tehetik a művészeti alkotásokat.

Forrás: SlowXmas2023. 12. 11. 14:00
null
Budapest, 2023. december 1. A BÁV 82. Mûvészeti aukcióján szereplõ mûalkotásokat bemutató kiállítás a BÁV ART Aukciósház és Galériában 2023. december 1-jén. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az advent jegyében már hatodik alkalommal lassulnak le Budapest tematikus utcái, a Falk Art & Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Ráday Soho (Ráday utca), ahogy a Fashion Street (Deák Ferenc utca) is. A tematikus utcák közös adventi kalendáriuma november 24. és december 24. között minden napra tartogat valamit az arra járóknak. Ezen időszakban a szervezők, azaz a Bevásárlóutca Menedzsment (BUM), valamint a fenti utcák a programsorozattal arra ösztönzik a járókelőket, hogy lassuljanak le, szaladgálás és idegesség helyett élményekkel, illetve művészettel hangolódjanak az ünnepre. 

A héten még megtekinthető a Kieselbach Galéria és a Virág Judit Galéria igényes aukciós kiállítása a Falk Miksa utcában, 

melyet a Kieselbach Galéria árverése követ a Budapest Marriott Hotelben december 17-én. A Virág Judit Galéria aukcióját a Budapesti Kongresszusi Központban tartják meg december 16-án. 

Immár tizedik téli aukcióját rendezi meg a Bodó Galéria és Aukciósház, amely idén rendhagyó, kétnapos aukciót szervez december 13-án és 14-én, mindkét nap 18 órától. Az első nap műtárgyak árverezése, a második nap festmények aukcionálása zajlik. A Nagyházi Galéria karácsonyi aukciósorozatának keretében XIX–XX. századi és kortárs festmények, bútorok, műtárgyak, szőnyegek, ezüstök és ékszerek kerülnek kalapács alá december 12. és 16. között.

A Pintér Galéria Karácsonyi nagyaukciója december 18-án lesz, továbbá ugyanitt december 12-én Schmal Károly kiállítását nyitja meg Gelencsér Gábor esztéta, a tárlat pedig 2024. január 10-ig lesz látogatható. December 16-án adventi kincskeresés is lesz a Falk Miksa utcában.

Régi idők karácsonyi hangulatát idézi meg a program, műkereskedők mesélnek ezüstről, porcelánról, az ünnep egyéb kellékeiről.  

Az Art & Antique Street hangulatos, fákkal szegélyezett utcája a legigényesebb galériáknak, műtárgykereskedéseknek, aukciósházaknak ad otthont. A Falk Miksa utca az elmúlt évek során Budapest legfontosabb műkereskedelmi csomópontja lett. A rendszerváltás előtt a BÁV kirendeltsége volt az egyetlen régiségbolt az utcában, akkoriban még állami vállalatként. A pesti régiségkereskedők aztán sorra felismerték, hogy ha – párizsi és római kollégáikhoz hasonlóan – ugyanabba az utcába vagy városrészbe költöznek, az segít felvirágoztatni az üzletet. 

Néhány év alatt a Falk Miksa utcában, a Szent István körút és a Kossuth tér között több mint húsz új üzlet nyílt, mára pedig mintegy ötven kereskedő várja a vásárlókat ezen a környéken.

Természetesen a SlowXmas programsorozathoz csatlakozott többi utcában folyamatosak a programok, a Ráday utcában még számos színházi előadás, kiállítás és jazzkoncert várja az érdeklődőket, valamint december 15-én lesz az utolsó kvízest is. A Bartók Béla Boulevardon 30 helyszín programjából válogathatnak, és december 16-án lesz az első adventi vásár a Gárdonyi téren. A Margit-negyedben is 16 helyszín várja az érdeklődőket, igazi programkavalkáddal, workshopokkal, kiállításokkal és egyedi eseményekkel.

Borítókép: A Falk Miksa utca az elmúlt évek során Budapest legfontosabb műkereskedelmi csomópontja lett (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.