Fischer Iván tíz napot tölt Izraelben

Fischer Iván világhírű karmester az Izraeli Filharmonikus Zenekar meghívására január 19-én Izraelbe utazott. Vezényletével a zenekar Tel-Avivban, Haifában és Jeruzsálemben ad koncerteket január 22–28. között.

2024. 01. 20. 9:00
Fischer Izraelben
Ivan Fischer Photo: Marco Borggreve Fotó: Marco Borggreve
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tíznapos izraeli hangversenysorozat műsorán Saint-Saëns, Debussy, Satie és Ravel művei szerepelnek, csellószólistaként Julian Steckel lép fel.

Ficher Izraelben
Reményt és erőt adni – ez a koncertsorozat célja (Fotó: Marco Borggreve)

Minden koncert Antonin Dvorák Notturno című darabjával kezdődik majd. A zenekar közleményében így indokolta a mű kiválasztását: „A Notturnót Fischer Iván kérésére vettük fel a programba, aki ezzel a zenével szeretné együttérzését kifejezni a jelenlegi háború összes áldozatával, vigaszt küldve családtagjaiknak, és reményt mindazoknak, akiknek szerettei még veszélyben vannak.”

A Kossuth-díjas karmester a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója tíz napot tölt Izraelben. Üzenetértékű vendégszerepléséről elmondta:

Most segíteni kell, lelki támogatást, erőt adni mindazoknak, akik ennek a szörnyű háborúnak áldozatai.

Borítókép: Fischer Iván (Fotó: Marco Borggreve)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.