Az öreg hölgy látogatásától az Életrevalókig

A Móricz Zsigmond Színház előadásaiban december végén három nap alatt három különböző szerepben állt színpadra Szabó Márta, aki Budapesten él, Nyíregyházán dolgozik, néha Mindszentre utazik édesanyjához, így pihenni nem sok ideje van, de nem bánja, mert nagyon szép szerepeket kap. A művésszel a Nyiregyháza.hu önkormányzati oldal készített interjút.

Forrás: Nyíregyháza.hu2024. 01. 17. 16:00
DSC_0339
20201014 Nyíregyháza fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország A KRIPLI fekete komédia a Móricz Színház előadásával. képen: Szabó Márta Fotó: Pusztai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Maggi és Lillemor című előadás szép sikerrel futott tavaly a Móricz Zsigmond Színházban, ez áthúzódik az idei évadra is. Szabó Márta elmondta, hogy nagyon szereti ezt a darabot annak ellenére, hogy sok munka van benne. – Mivel kétszereplős, ezért gyakorlatilag végig a színen vagyunk Pregitzer Fruzsinával, folyamatos a kommunikáció. Mindemellett figyelni kell a sok kellékre (ez a nehezebb), az öltözésekre és a színpadi mozgásra, hiszen még táncolunk is – részletezte. 

dsc_9566
Szabó Márta Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása című darabjának premierjén a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban 2023. szeptember 13-án. Fotó: Kelet-Magyarország/Sipeki Péter

A riporter kérdésére, hogy Az öreg hölgy látogatását – mely az évad egyik legsikeresebb előadása – jutalomjátéknak tekinti-e vagy inkább a megbecsülés jelének, a színésznő ezt válaszolta: 

Hála Istennek sok remek szerep talált meg az elmúlt években, ezért sem tekintettem rájuk jutalomjátékként. Csak a legutóbbi évadokból néhányat említve: a Váratlan vendég, az Augusztus Oklahomában, a Görbe tükrök, a Maggi és Lillemor, Az öreg hölgy látogatása és az Életrevalók. Ezek között volt két olyan, amelytől tartottam kissé, de jól alakultak a dolgaink

– mesélte örömmel Szabó Márta. 
Az öreg hölgy látogatása című darabról elmondta, hogy Keresztes Attilával még nem dolgozott együtt, ezért kíváncsian várta, hogyan alakul a szerepe. 
– Nagyon segített a jelmez és smink, amelyek, ha jól eltaláltak, sokat tudnak dobni az alakításon. Először féltem, hogy vicces lesz, hiszen meg van rajzolva az arcom, végig erős, szinte maszkszerű smink van rajtam. Jómagam belülről nem tudtam megítélni, milyen, de amikor már jelmezben, sminkkel próbáltunk, a kollégák mondták, hogy hatásos. Így én is jól bele tudtam helyezni magam a szerepbe és Claire Zachanassian érzelemvilágába. 

Arra a kérdésre, hogy elégedett-e a szerepeivel, teljesültek-e az álmai, Szabó Márta örömmel válaszolta, hogy egyáltalán nem elégedetlen, nagyon szép szerepeket kap, amit szeretett volna elérni színésznőként, azt színházban és azon kívül is sikerült megvalósítania.

A művésznővel készült interjú teljes terjedelmében itt olvasható el. 

 

Borítókép: Szabó Márta A kripli című fekete komédiában a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban 2020. október 14-én (Fotó: Kelet-Magyarország/Pusztai Sándor)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.