Szállj fel, szabad madár!

Május 19-én a Szállj fel, szabad madár! című koncertshow nyitja meg a szezont a fertőrákosi barlangszínházban, ahol szeptember közepéig mintegy harminc előadást mutatnak be.

Forrás: MTI2024. 02. 01. 20:00
A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház Forrás: fertorakosikofejto.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kóczán Péter, a barlangszínházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte: a tavalyi szezonban 25 ezer jegyet értékesítettek, és idén is több telt házas előadásra számítanak. A jegyértékesítés már elkezdődött. A koncertekre kitérve elmondta, hogy a Szállj fel, szabad madár! című előadásban az István, a király rockopera dalai, Kormorán-slágerek és a nemzeti életérzéssel összefüggő dalok hangzanak el a Honfoglalástól Máté Péter Hazám című örökzöldjéig.

A Győri Filharmonikus Zenekar a Fertőrákosi Barlangszínház visszatérő vendége
A Győri Filharmonikus Zenekar a Fertőrákosi Barlangszínház visszatérő vendége. Fotó: Fertőrákosikőfejtő.hu

A Győri Filharmonikus Zenekar három koncertet ad:

június 2-án Hollywood Classics címmel, 29-én Disco Symphonic címmel a Melody Maker zenekarral közösen, augusztus 24-én pedig We all love Ennio Morricone címmel.
Július 20-án Koós Réka és a Stúdió 11 Ensemble áll színpadra, augusztus 3-án pedig a Margaret Island. Szeptember 1-jén szvingestet tartanak, szeptember 7-én pedig Rúzsa Magdi lép fel.

A Soproni ünnepi hetek programsorozat részeként a Dohnányi-teremben három alkalommal tartanak kamarakoncertet.

Nyitányként Anton Bruckner zeneszerző születésének 200. évfordulójára felhíva a figyelmet soproni zenészek lépnek fel Bruckner WARM UP! címmel június 23-án. Június 30-án és július 6-án pedig ismert operák népszerű áriáit mutatják be fiatal szólisták.

A Páneurópai piknik 35. évfordulója alkalmából, Giacomo Puccini születésének 100. évfordulója előtt tisztelegve augusztus 19-én nemzetközi gálakoncertet rendeznek, ahol Ludwig van Beethoven és Kodály Zoltán művei hangzanak el.

Kiss József, a Soproni Petőfi Színház igazgatója az előadásokat részletezve elmondta, hogy május 25-én és 26-án a Néptáncünnepen a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület ad gálaműsort.
A Szomor György és Miklós Tibor által írt Robin Hood című musicalt május 31-én és június 1-jén tűzik műsorra a Westend Színház előadásában. Június 9-én pedig visszatér a barlangszínházba a Gyöngyhajú lány balladája című Omega-musical.
A Kvártélyház Szabadtéri Színház előadásában június 21-én és 22-én mutatják be Bolba Tamás, Szente Vajk és Galambos Attila musicalét, a Meseautót.
A Csárdáskirálynő című nagyoperettet július 5-én és 6-án játsszák a Rátonyi Róbert Színház produkciójaként. A társulat július 7-én a Frakk, a macskák réme című zenés meseelőadást mutatja be.

A Soproni Petőfi Színház és Kvártélyház Szabadtéri Színház együttműködésében július 27-én és 28-án lesz látható a Hair című musical, míg augusztus 2-án szintén a Rátonyi Róbert Színház produkciójaként adják elő a Sybill című operettet.

A TBG Production Kft. augusztus 4-én mutatja be a Fergeteges – Sissi legendája című táncelőadást, amelyben az Experidance táncművészei és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái működnek közre.  
Augusztus 10-én a Veres 1 Színház az Anconai szerelmesek című zenés komédiát játssza, augusztus 17-én és 18-án pedig a Benny Andersson és Björn Ulvaeus zenéjére Tim Rice által írt Sakk című musicalt láthatják a nézők.

 

Borítókép: A Fertőrákosi Barlangszínház különleges helyszín (Forrás: Fertőrákosikőfejtő.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.