Újra felcsendül Budapesten Andrew Lloyd Webber Requiemje

Emberfia címmel húsvéti gálakoncertet rendeznek március 29-én, nagypénteken este. A Budapesti Operettszínház műsorában elhangzik Andrew Lloyd Webber Requiem című miséje.

Forrás: MTI2024. 03. 23. 16:30
Kálmán Imre az Operettszínház előtt.
Kálmán Imre az Operettszínház előtt. Fotó: Balaton József
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világhírű brit musicalszerzőnek az édesapja emlékére írt műve 2022 és 2023 után harmadszor szólal meg az Operettszínház művészeinek előadásában. 2021-ben a Budapesti Operettszínház adventi hangversenyén Horváth Zoltán protonotárius kanonok esperes, a Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templom plébánosa vetette fel, hogy templomi, liturgikus környezetben, a szentmise részeként csendüljön fel a sikeres darab. 

A Budapesti Operettszínház gáláján mások mellett fellép Serbán Attila is.
A Budapesti Operettszínház gáláján mások mellett fellép Serbán Attila is (Fotó: Czeglédi Zsolt)

Az ötletet felkarolta Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, és hazai templomi környezetben először 2022. november 2-án, halottak napján, majd november 4-én, az Operettszínházban egy musicalgálával együtt csendült fel a Requiem.

A színház tavaly húsvétkor újra műsorra tűzte a kompozíciót, így szinte már hagyománnyá vált, hogy ilyenkor a társulat tagjai a közönséggel együtt emlékeznek Jézus kereszthalálára.

A mostani, március 29-i, nagypénteki program 19 órakor kezdődik.

A koncert első részében elhangzik Webber Requiemje Fischl Mónika, Ninh Duc Hoang Long és a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola növendékei – Csapó Zsombor és Kovács-Gombos Domonkos –, valamint a Budapesti Operettszínház Zenekara és Énekkara előadásában.

Az est második felében húsvéti musicalgálával várja a közönséget Bordás Barbara, Füredi Nikolett, Homonnay Zsolt, Kocsis Dénes és Serbán Attila, akik többek között olyan népszerű musicalekből és rockoperákból énekelnek részleteket, mint a Jézus Krisztus Szupersztár az István, a király és A nyomorultak. Felcsendül mások mellett a Getshemane, Mária Magdolna dala, Esmeralda imája és Jean Valjean imája is.

A Budapesti Operettszínház Zenekarát és Énekkarát Pfeiffer Gyula főzeneigazgató vezényli, az énekkar karigazgatója Szabó Mónika, a koncert Bori Tamás rendezésében kerül színre.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.