Kiderült, hányszor próbálták meg lelőni James Bondot a pályafutása alatt

Egy rajongó számolta ki.

Forrás: DailyMail, Collider2024. 04. 05. 13:01
Never Say Never Again
Sean Connery, Kim Basinger, Barbara Carrera a James Bond: Soha ne mondd, hogy soha 1983-as forgatásán. Fotó: Photo12 via AFP Forrás: 7e Art/Taliafilm Production/Wood / Photo12 via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyjából nulla az esélye annak, hogy James Bond életben marad, ha a számokat vesszük, ugyanis egy rajongója kiszámolta, hogy egészen pontosan hányszor próbálták meg eltenni láb alól James Bondot az elmúlt hat évtizedben.

Ez idő alatt az Ian Fleming által életre hívott szuperkém rengetegzer szerepelt a filmvásznon, és összesen hat Oscar-díjat szerzett a filmeseknek – írja a DailyMail. Nagy-Britannia leghíresebb kéme összesen 198 ellenfelével végzett a filmvásznon az egyik sasszemű rajongója, akit Gordon Stangernek neveznek, kiszámolta, hogy a 007-es ügynök hányszor úszta meg a halált, és arra a következtetésre jutott, hogy Bondnak már hosszú évekkel ezelőtt meg kellett volna halnia. 

Ez alapján a kémet hihetetlenül sokszor, 

egészen pontosan 4662-szer lőtték le az első film 1962-es megjelenése, a Dr. No óta az első ötven évében. 

A rajongó a számítást azonban tizenkét éve készítette el, azóta két új Bond-film is megjelent, a Spectre – A fantom visszatér és a Nincs idő meghalni. A szakértők azt találták, hogy Bondot a két film megjelenése óta nagyjából ötezerszer próbálták megölni – fűzte hozzá a Collider

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.