Augusztusban ismét Vidor fesztivál

Öt helyszínen huszonkét színházi produkciót, előadói estet és irodalmi-zenés előadást tekinthet meg a közönség az augusztus 23. és 31. között megrendezendő Vidor fesztiválon Nyíregyházán.

Forrás: MTI2024. 07. 11. 8:00
Vidor Fesztivál
Közönség a budapesti Játékszín előadásán a Vidor Fesztivál megnyitója után a nyíregyházi Kossuth téren 2018. augusztus 24-én. Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A versenyprogramban hat előadás verseng a fesztivál díjaiért, a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café Szívhang című darabja nyitja a sort, amit majd a Diploma előtt című darab követ a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház színrevitelében.

Vidor Fesztivál
Közönség a 14. Vidor fesztivál nyitókoncertjén Nyíregyházán 2015. augusztus 28-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Ne most, drágám!, és az Orlai Produkció a Tok-Tok avagy hogy pattog a kocka? című vígjátéka után a Csokonai Nemzeti Színház Úrhatnám polgár című produkcióját tekintheti meg a közönség, a nagyszínpadi versenyprogramot pedig a Szajré című szatirikus bohózat zárja a Thália Színház előadásában.

A Krúdy Kamarában a Nézőművészeti Kft. a Pánik, avagy férfiak az idegösszeomlás szélén című produkciót hozza el Nyíregyházára, ezt követi a Rózsák háborúja című fekete komédia az Art-Színtér bemutatójában. Laár András a Már majdnem az, de még nem című önálló estjével érkezik, az Összpróba Alapítvány Férfi és nő 4x produkciója mellett a KV Társulat a Tulipán című zenés vígjátékot állítja színpadra.

A Szolnoki Szigligeti Színház a New York-i komédia című vígjátékával, a Pan-Kreátorok elnevezésű társulat pedig a pantomimet, a rockzenét, a stand up comedyt, a szépirodalmat és az akciófilmeket elegyítő produkciójával fogja szórakoztatni a nagyérdeműt.

A Rózsakert Szabadtéri Színpadon idén három előadást láthat a közönség: A hazug című vígjátékot a Vígszínház, az Indul a bakterház előadását a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, az Aranylakodalom című vígjátékot pedig a Játékszín társulata viszi színre.

A Szindbád Szabadtéri Pódiumszínpadon a Hírös Gasztroszínház Fiú, leány, bor című vígjátékát, Bakos-Kiss Gábor Frank Sinatra élete és művei alapján készült önálló estjét, a Frankie-t, majd Prieger Zsolt rendhagyó irodalmi-zenés előadását, a Budapest Zengerájt élvezhetik a kultúrakedvelők.

A Bencs Villában Én mégis megvártalak címmel irodalmi estet tartanak, majd Pindroch Csaba színművész lesz a szervezők vendége egy beszélgetésen, Szinetár Dóra színművész Egy életem című életrajzi stand-up estjét pedig a kőszínház nagyszínpadán mutatják be.

A színház tájékoztatása szerint az előadásokra szóló Vidor-tikettek szerdától érhetőek el elsőként a VIP-színházbérlettel rendelkezők számára, csütörtöktől az érvényes színházbérletesek válthatják meg fesztiváljegyeiket, péntektől pedig bárki számára elérhetők lesznek a belépők.

A fesztivál részletes programja a Móricz Zsigmond Színház és a Vidor fesztivál oldalán található meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.