Megérkezett az élő szereplős Hófehérke-film trailere

A Hófehérke élő szereplős adaptációjának első képsorait az évente megrendezett D23 nevű expóján mutatta be a Disney. A remake-ben Rachel Zegler alakítja Hófehérkét, Gal Gadot pedig a gonosz királynőt.

2024. 08. 12. 19:00
A már megjelenése előtt nagy port kavaró remake 2025 márciusában érkezik a mozikba Fotó: Walt Disney Studios
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feketén-fehéren

A Marc Webb rendezésében, Greta Gerwig és Erin Cressida Wilson forgatókönyve alapján készült film már tavaly felhívta magára a figyelmet, amikor kiderült, hogy a kolumbiai származású Rachel Zegler fogja alakítani Hófehérke karakterét. A közösségi oldalain aktívan posztoló színésznő akkor büszkén ki is jelentette, hogy nem fehéríti ki bőrét a szerep miatt, sőt nyilatkozataiban következetesen ostorozta az eredeti rajzfilmet mára túlhaladott eszmeisége miatt. 

A film rendezője, Marc Webb szerint egyébként a színésznő kivételes énekesi tehetsége nyerte meg számára a szerepet. Zegler valóban kiváló a West Side Storyban, így a Disney döntését sokan ünnepelték a bejelentés után. Bőven akadtak azonban olyanok is, akik megrökönyödtek a döntésen, mondván, a mese többé nem egy olyan hercegnőről szól, akinek legfontosabb ismertetőjele fehér bőre. Közéjük tartozik például az 1937-es film rendezője, David Hand fia is, aki a remake-et „szégyennek” nevezte, és azzal vádolta a Disney-t, hogy nem tiszteli apja és Walt Disney eredeti művét. Az ifjabb Hand azt nyilatkozta az ügyben, hogy 

Megváltoztatják a történeteket, megváltoztatják a szereplők értelmezését… új, woke-dolgokat találnak ki, és én egyszerűen nem vagyok oda ezekért. Őszintén szólva egy kicsit sértőnek találom, amit műveltek néhány ilyen klasszikus filmmel. Nincs tisztelet az iránt, amit a Disney csinált és amit az apám csinált. Azt hiszem, Walt forog a sírjában

– fejtette ki álláspontját. 

Fotó: Walt Disney Studios

Csók se lesz?

Az új Hófehérke-film főszereplője egyéb nyilatkozataival is felborzolta a kedélyeket, például azzal, amikor zaklatónak nevezte az eredeti mese szerelmes hercegét. Az Extra TV-nek adott interjúban arról beszélt, hogy sosem volt nagy rajongója az eredeti Disney-mesének, és a rajzfilm alapján úgy véli, a mesebeli herceg zaklatja a főszereplőt. – Nagy hangsúlyt kap a mesében a szerelmi szál egy fickóval, aki szó szerint zaklatja Hófehérkét. Furcsa! Furcsa! Szóval ezúttal nem így csináljuk – mondta akkor, hozzátéve: Hófehérke most nem fog az igaz szerelemről álmodozni és nem fogja megmenteni a herceg sem.

Mindent beborító CGI

Az előzetes alapján már látható, hogy a karakterek legnagyobb részét CGI-jal hozták létre. Innen nézve már-már túlzás kijelenteni, hogy élő szereplős adaptációról van szó. 

Zegler mindenesetre elégedett a végeredménnyel és ezúttal a D23-on adott nyilatkozata sem sikerült botrányosra: 

Életem legnagyobb megtiszteltetése volt. Azt hiszem, bármelyik kislány így érezhet, ha felvehet egy Disney-hercegnőruhát, és én nemcsak egy napra, hanem hat hónapra Disney-hercegnő lehettem… ez volt a legcsodálatosabb élmény, és alig várom, hogy megoszthassam veletek!

– fogalmazott a a színésznő az eseményen.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.