Válasz a woke-őrületre: fehér lesz Hófehérke egy új feldolgozásban + videó

Már egy jó ideje a Disney-t is behálózta a woke ideológia, amelyre egy nagy amerikai konzervatív médiavállalat ezúttal választ is adott: elkészítik jövőre a saját gyártású Hófehérke-feldolgozásukat, amely mentes lesz a legújabb ideológiai trendektől.

Forrás: IGN Hungary2023. 10. 18. 11:20
jobbos hófehérke Forrás: youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Válaszul a Disney woke nézetekkel átitatott animációs filmjeinek élőszereplős feldolgozására, a konzervatív The Daily Wire szállítja a következő évben a Snow White and the Evil Queen (Hófehérke és a gonosz királynő) című filmet, amelyben a szintén konzervatív politikai nézeteket valló Brett Cooper játssza Hófehérkét – írja az IGN Hungary.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a Disney évek óta dolgozza fel ikonikus rajzfilmjeit élőszereplős verziókban, amelyek idomulnak az LMBTQ-lobbi elvárásaihoz. Viszont a woke ideológia terjesztése nem feltétlenül kedvez üzleti bevételeinek. Részvényeinek értéke akkor indult drasztikus zuhanásnak, amikor egyre agresszívebben kezdte ráerőszakolni az emberekre a genderideológiát, mindezt egy olyan államból, mint Florida.

A Disney háborút hirdetett az állam egyik törvénymódosítása ellen, amely egészen harmadik osztályos korig megtiltja, hogy a gyerekeknek szexualitásról vagy szexuális ideológiákról tanítsanak. A Hófehérke élőszereplős feldolgozása már tavaly felhívta magára a figyelmet, amikor kiderült, hogy a kolumbiai származású Rachel Zegler fogja alakítani a karaktert. A Twitteren igen gyakran posztoló aktivista Zegler büszkén jelentette ki, hogy nem fehéríti ki bőrét a szerep miatt. Tehát a mese többé nem egy olyan hercegnőről szól, akinek legfontosabb ismertetőjele fehér bőre (illetve vérpiros arca és fekete haja).

A The Daily Wire az Egyesült Államok egyik legnagyobb jobboldali médiavállalata, amelynek van saját VOD-platformja is DailyWire+ néven. Legújabb nagyszabású vállalkozása az, hogy határozottan szembehelyezkedve a Disney remake-jével készít egy saját adaptációt.

Ez a Hófehérke-feldolgozás lesz a The Daily Wire újonnan indított, gyerekeknek szóló tartalmakra specializálódott platformjának, a Bentkey-nek az első egész estés játékfilmje. Brett Cooper, a főhősnőt játszó színésznő pedig a médiavállalat YouTube-műsora, a The Comments Section házigazdája Instagram-profilján ezt írja magáról:

Filozófiailag konzisztens, politikailag inkorrekt.

– Ahelyett, hogy örökzöld, máig érvényes történeteket mondana el, amelyekről a régi tündérmesék is regélnek, a Disney új Hófehérkéje egy nagy mentegetőzés lesz a stúdió múltja miatt, valamint kiszolgáltatja a gyerekeket a mostanában népszerű, ám destruktív hazugságoknak. (…) Míg a Disney továbbra is Walt nevét használja, nem mást művel, mint hogy cserben hagyja az örökségét. (…) A Disney mára teljes mértékben egy politikai szervezetté vált, ami hatalmas veszteség, mert ez a stúdió az emberiség történetének a legnagyszerűbb tartalmait tömörítő katalógusát birtokolja – nyilatkozta Jeremy Boreing, a Daily Wire társalapítója és a film írója. Arról is szó volt a bejelentésen, hogy a cél a Bentkey-t egy napon az ideológiamentes Disney szintjére fejleszteni.

Borítókép: Jelenet az új Hófehérke-adaptáció előzeteséből (Forrás: Youtube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.