Hófehérkét is utolérte a woke-őrület

Az eredeti rajzfilm, a Hófehérke és a hét törpe élőszereplős verzióját készíti a Disney, a főszereplő Rachel Zegler lesz. Az új koncepciót az 1937-es film rendezője, David Hand fia megrökönyödéssel fogadta.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Filmadatbázis2023. 08. 20. 19:30
Walt Disney szobra Orlandóban
Walt Disney szobra az orlandói Walt Disney World-ben (Forrás: Unsplash/Jose Mizrahi) Fotó: Unsplash/Jose Mizrahi Forrás: Unsplash/Jose Mizrahi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ifjabb Hand a remake-et „szégyennek” nevezte, és azzal vádolta a Disney-t, hogy nem tiszteli apja és Walt Disney eredeti művét – számol be róla oldalán a Magyar Filmadatbázis. Mint írják, David Hand azt nyilatkozta az ügyben, hogy „Megváltoztatják a történeteket, megváltoztatják a szereplők értelmezését… új, woke-dolgokat találnak ki, és én egyszerűen nem vagyok oda ezekért. Őszintén szólva egy kicsit sértőnek találom, amit műveltek néhány ilyen klasszikus filmmel… Nincs tisztelet az iránt, amit a Disney csinált, és amit az apám csinált… Azt hiszem, Walt és ő forogna a sírjában” – fejtette ki álláspontját. 

ZEGLER, Rachel
Rachel Zegler amerikai színésznő, énekesnő a West Side Story című film bemutatóján, a Los Angeles-i El Capitan Színházban 2021. december 7-én (Forrás: MTI/EPA/Carloine Brehman)

Az új Hófehérke, Rachel Zegler már korábban is kezdeményezte, hogy a filmet polkorrekt módon frissítsék. 

A Disneytől nem áll távol az új ideológiák terjesztése, ami viszont nem feltétlenül kedvez üzleti bevételeinek. Részvényeinek értéke akkor indult drasztikus zuhanásba, amikor egyre agresszívebben kezdte ráerőszakolni az emberekre a genderlobbit, mindezt egy olyan államból, mint Florida. A Disney háborút hirdetett az állam egyik törvénymódosítása ellen, amely egészen harmadik osztályos korig megtiltja, hogy a gyerekeknek szexualitásról vagy szexuális ideológiákról tanítsanak.

Kérdés, hogy az új Hófehérke ebben a verziójában milyen fogadtatásra talál, mennyit hoz majd a konyhára. 

Az élőszereplős, új film előreláthatóan jövő tavasszal kerül a mozikba.

Borítókép: Walt Disney szobra az orlandói Walt Disney Worldben (Forrás: Unsplash/Jose Mizrahi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.