Meghalt Christine Boisson, a töméntelen erotika miatt cenzúrázott klasszikus egyik főszereplője

Hatvannyolc éves volt.

Forrás: Deadline2024. 10. 22. 16:30
Christine Boisson Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatvannyolc éves korában meghalt Párizsban Christine Boisson francia színésznő, aki már 17 éves korában szupersztárnak számított, miután ő alakította az Emmanuelle című filmben a szexuálisan kalandvágyó tinédzser Marie-Ange-t, aki bemutatja Emmanuelle-t – őt Sylvia Kristel alakította – a kicsapongó életet élő Mariónak. A filmet Marayat Bibidh thai írónő Emmanuelle című regénye alapján készítették, amely először 1959-ben illegálisan jelent meg Párizsban, de azt cenzúrázták, és az újbóli megjelenést csak 1967-ben engedélyezték.

A Deadline emlékeztet, Boisson éppen akkor fejezte be az iskolát, és még kiskorú volt, amikor Just Jaeckin 1974-es erotikus klasszikusában a szexuálisan kalandvágyó tinédzser Marie-Ange szerepét alakította. Később aztán színészetet tanult, utána már nem vállalt el olyan szerepet, amelyre a megjelenése miatt kérték fel. Ennek ellenére is rengeteg filmben szerepelt, többek között az Egy nő azonosítása, a Játék a tűzzel című filmekben, de ezek mellett színpadi szerepei is voltak.

2010-ben aztán címlapokra került a magánélete miatt, ugyanis ki akart ugrani az ötödik emeleti lakása ablakán, de a tűzoltók megakadályozták ebben. Később egy interjúban elmondta, hogy öngyilkossággal fenyegetőzött, mert összeveszett az akkori partnerével, de soha nem állt szándékában, hogy megölje magát. 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.