„A bolsevikok nem versenyezni szeretnek, hanem ülni a zsűriben”

Vidnyánszky Attilának semmi köze áporodott világlátásokhoz és színházeszményükhöz.

Pataki Tamás
2020. 08. 18. 12:24
null
Dörner György a szakralitást hiányolja a mai előadásokból Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Színház- és Filmművészeti Egyetemen a közéleti exhibició, a magamutogatás fokozottabban van jelen, mint más felsőoktatási intézményekben, hiszen művészemberekről van szó. Ebben az intézményben is itt az ideje a változásnak. A régi hatalom emberei foggal-körömmel ragaszkodnak a pénzükhöz, pozíciókhoz, egzisztenciájukhoz. Úgy látszik ennek vége szakad, bár nem értem, hogy miért van ilyen nagy csinnadratta az egyetem körül, hisz még mindig nem történt semmi. Még előtte vagyunk a dolgoknak, látszik, hogy ők előítélettel viseltetnek az új iránt, ez is a jellemükre utal – mondta a Magyar Nemzetnek Dörner György Kossuth-díjas színművész, a fővárosi Újszínház igazgatója.

A direktor arra a közkeletű vádra, miszerint Vidnyánszkyék „bedarálják„ az egyetemet, egy Csurka István-idézettel válaszolt: „A bolsevikok nem versenyezni szeretnek, hanem ülni a zsűriben.” – Vidnyánszky Attila jó rendező, különleges világlátású ember, akinek semmi köze áporodott világlátásokhoz és színházeszményükhöz. Néztem mostanában SzFE- vizsgaelőadásokat, és szerintem megítélhetetlen volt a növendékek színészi tudása, változásra nagyon is szükség van – foglalta össze véleményét Dörner György.

A témában további cikket is olvashat:

Megosztja a baloldali színészeket Gyurcsány fenyegetőzése

A liberálisok vagy Magyarország egyeteme az SZFE?!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.