Díjat kapott az Új Eldorádó

Munkatársunktól
2004. 08. 27. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Tibor Új Eldorádó című dokumentumfilmjét a zsűri különdíjával jutalmazták a romániai Sf. Gheorghéban aug. 17. és 22. között megrendezett Anonimul nemzetközi fesztiválon.
Az Új Eldorádó a több ezer éves gyönyörű falut, Verespatakot fenyegető kanadai beruházás veszélyeire hívja fel a figyelmet. A falut övező hegyek háromszáz tonna aranyat és ezerhatszáz tonna ezüstöt rejtenek, s a gazdag lelőhely tehetős külföldi vállalkozókat csábít oda. A kanadai Gold Corporation Európa legnagyobb aranybányáját készül megnyitni a helyszínen, ám ehhez le akarják rombolni a példátlan építészeti értékű házakat, templomokat, temetőket, és el akarják költöztetni a helyi lakosságot. Kocsis Tibor öt évig forgatta az Új Eldorádót. A rendező elszántan küzd azért, hogy dokumentumfilmje hatására a kanadai beruházás, amely négy falu létét és lakosai sorsát fenyegeti, végül ne valósulhasson meg. A nemzetközi és magyar filmfesztiválokon is számos díjat nyert alkotás szeptember 30-tól látható a mozikban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.