Szerelmi vallomást öntött csokoládéba

Nagy Judit televíziós műsorvezető új oldaláról mutatkozik be. Limitált kiadású, különleges csokoládé szettje, a Szívdobbanás a napokban került forgalomba.

Son
2012. 02. 14. 7:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Judit még gyerekkorában kötött örök szövetséget a csokoládéval. Mint minden kisgyerek, ő is mindenre képes volt, hogy kikutassa a házi csokikészletet. A kötelék idővel csak erősödött, minden titkát meg akarta fejteni: végül férje íratta be egy alapfokú csokoládékészítő tanfolyamra három évvel ezelőtt. Azóta Judit több nemzetközi tanfolyamon részt vett, szinte fanatikusan vetette bele magát a bonbonkészítés tudományába. Azt mondja, férje nélkül talán nem is mert volna belevágni. Így hát mindent, amit számára a házasság jelent, belefoglalta a bonbonokba. Elsőre talán különösen hangzik, de tényleg őszintén és nyíltan vall a kollekcióban arról, hogy mit jelent számára a szerelem.


Judit – elmondása szerint – csokoládéival azt szeretné elérni, hogy akik megkóstolják, éljék újra meg a szerelemhez fűződő kedves, szomorú emlékeiket. Talán, ahogy ő mondja, újrafogalmazhatjuk, újraélhetjük és lezárhatjuk őket, ha ezeket a csokoládékat megkóstoljuk. „A csokoládé olyan, mint a szünet a zenében. Megállít. Illat, hang és íz szabadít fel ezernyi mélyen nyugvó emléket, érzést, fájdalmat, örömet” – vallja a műsorvezetőnő.

Nem olyan édes falatokról van szó, amiket gyorsan, menet közben bekapunk, hogy cukorszintünket helyreállítsuk. Ezekre a csokoládékra időt, figyelmet kell szánni. Mindegyiknek megvan a maga története, jelentése: egy szerelem állomásai ezek a bonbonok. A kóstolás a hozzájuk készült zenei aláfestésekkel és haikukkal lesz teljessé, felejthetetlen pillanattá.

A bonbonok alapját madagaszkári, dominikai, grenadai és ecuadori gran cru, azaz magas minőségű, terület- és fajtaszelektált kakaóbabokból készült csokoládé adja. A táblás csokikon szocializálódott ember elképzelni sem tudja, hányféle illata, íze lehet a csokoládénak: gyümölcsös, füstös, a sós tenger illatát idéző, vagy épp visszafogottan krémes. Judit ezeket az alapcsokoládékat egy-egy különleges fűszerrel párosította.

A bujaságot a damaszkuszi rózsaolaj, a titokzatosságot a vadbors, a felszabadultságot a tonkabab, a biztonságot a kasszia jelképezi. A félgömb alakú bonbonokból végül összeáll az egész: a nő a mirha, a férfi a tömjén, amelyek az édes narancs ízében teljesednek ki. Markáns ízű csokoládék ezek, olyanok, mint a szerelem, amely magasba emel vagy letaszít. Aki nem nyitott az új ízekre, nehezen fog tudni megbarátkozni velük.

Nagy Judit a legjobbaktól tanult: Mautner Zsófi, a Chili&Vanília gasztroblog szerzője és Szántó Tibor csokoládékészítő segített neki a bonbonok megalkotásában, a legtökéletesebb fűszerek kiválasztásában. Feller Adrienne pedig az illóolajok terén segédkezett Juditnak.


A Szívdobbanás kollekció a nálunk is már hagyománnyá váló Valentin-napra készült el. Boltban nem lehet ugyan hozzájutni, a Szívdobbanást a weboldalukon lehet megrendelni, de a bonbonokat házhoz is szállítják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.