A Duna-parti környezetben lesz halászléfőzés, bográcsos harcsapaprikás, harcsa- és fogasfilé, rántott halak és számos ínyencség. A bográcsokban paksi és bajai halászlé fő, de a tányérokra kerül harcsapaprikás túrós csuszával, birkapörkölt, pacalpörkölt csülökkel és haltepertő is.
Az ingyenes fesztivál négy napjára Magyarország legjobb borászatai is kiköltöznek a partra, hogy az ország híres tájegységeinek halételeihez és halászléihez illő kiváló boraikat kínálják a vendégeknek.
A finom ételek és italok mellett családi és gyermekprogramok is várják a vendégeket a nyár utolsó hétvégéjén. A felnőttek dunai hajókázással egybekötött romantikus borkóstolón vehetnek részt, a gyerekeket arcfestés és játszótéri programok szórakoztatják.
A fesztivál honlapján az érdeklődők megtalálják a részletes programról és a helyszínről szóló információkat.
Hal és bor: minifesztivál a Római parton
A magyar halétkek és az ország legjobb borai lesznek a főszereplői a Hal és Bor a Parton elnevezésű minifesztiválnak, amelyet a Római parton rendeznek meg augusztus 23. és 26. között.
2012. 08. 22. 14:50
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!
Komment
Összesen 0 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!